Stöner - Totally
Releasedatum: 06/05/2022
85
Vanpevenaeyge Carly

Brant Bjork (Kyuss, Fu Manchu, Brant Bjork Band) en Nick Oliveri (Kyuss, Queens of the Stone Age, Mondo Generator), oprichters van stoner-rocklegende Kyuss, worden opnieuw vergezeld door drummer Ryan Güt (van Bjorks soloband) en ze hebben de dikke en stoffige swingende grooves, en keren terug als Stöner met hun tweede album (Live In The Mojave Desert niet meegerekend), Totally.

Stöners liefde voor zijn vroege inspiraties (bands als Blue Oyster Cult, Kiss, Ramones, Blue Cheer, Misfits, Black Flag, The Stooges, MC5) resulteert in grote, groovy, zonovergoten riffs. Stöner is een meester in zijn vak. Met de band samenkomen en plezier maken. De wereld van Stöner is een kleurrijke joyride. De plaat gonst van de vibes van klassieke hardrock, heavy blues, woestijn rock en psychrockjams, dingen die organisch bij dit trio horen. Stöner kan niet anders dan een overvloed aan rauwe punkrock en passie voor echte rock-‘n-roll. .

Acht gloednieuwe tracks om versteld van te staan. De vooruitgeschoven single A Million Beers liet ons al eens proeven van wat ons te wachten stond. En dat doet ons direct heimwee krijgen naar de band waar Bjork en Oliveri twee van de peetvaders waren. Party March was het volgend nummer dat op de wereld losgelaten werd. Als opener van het album kan dit wel tellen, een zwaar groovende party song. En drie weken geleden kregen we nummer 3 voorgeschoteld, Strawberry Creek (Dirty Feet). Op deze track ligt het tempo iets lager en stuwt zich voort als een lange goederentrein.

Spacedude and The Burn, tevens het langste nummer (8.11 min) is ontstaan uit een spontane jamsessie. Dit is dan ook duidelijke hoorbaar aan de track, want soms krijg je de indruk dat er ter plaatse geïmproviseerd is. Evenals bij het volgend nummer op het album, Stöner Theme, heb je de indruk dat dit trio zich niet veel van de buitenwereld aantrekt en ze zich amuseren, daar in de woenstijn. De Great American Sage sluit Totally af na een duurtijd van een goede 7 min. Wat opvalt, is dat naar het einde van het album het tempo alsmaar meer omlaag gaat. En het had al geen razende vaart van in het begin.

Totally is een feestje in de achtertuin van heavy blues, psych rock, stoner jams en classic low desert punk. Of om het Brant zelf te laten vertellen: ” Nick belde me op en wilde jammen. Dus we kwamen bij elkaar en we hadden een geweldige tijd en dit voelde goed. Het was cool dat we allemaal samen speelden. Het voelde alsof we waren kinderen die opnieuw begonnen gewoon voor de lol te spelen zonder enige druk van buitenaf. We hebben hier allemaal onze muzikale invloeden in gestopt via originele jamsessies. Dit voelt als een mix van punkrock, metal, bluesrock en hardrock. Sommige dingen waar we al bekend om staan ​​en sommige dingen die mensen zullen verrassen en hopelijk vermaken.”

Tracklist

  1. Party March
  2. A Million Beers
  3. Strawberry Creek ( Dirty Feet)
  4. Spacedude & The Burn
  5. Stöner Theme
  6. Turn It Around Now
  7. Driving Miss Lazy
  8. Great American Sage

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X