Nocturnal Graves - An Outlaw's Stand
label: Season Of Mist
80
Ashley Bickx

2021 bracht heel wat sterke releases voort in het blackened thrashgenre: zo tekenden de Duitsers van Desaster met het geweldige Churches Without Saints voor één van de absolute hoogtepunten van het voorbije jaar, terwijl Unanimated in de niet zo koude maand december met Victory In Blood nog een extra portie dood en verderf op de wereld losliet. 2022 is nog maar een dikke week ver, maar ondertussen is de eerste blackened thrashplaat van het nieuwe jaar ook al een feit. Geen plaat van ‘god en klein pierke’ trouwens, want Nocturnal Graves mag gerust als één van de grotere acts binnen het subgenre gerekend worden. An Outlaw’s Stand verscheen op 7 januari via Season of Mist.

Met ex-leden van Toxic Holocaust en vooral de Australische oorlogsmachine Deströyer 666 weet je als luisteraar al meteen dat je hier geen hapklare brok power metal voor de kiezen zult krijgen. Net als voornoemde bands hakt Nocturnal Graves er al bijna twintig jaar duchtig op los in het blackened thrashgenre. Waar de motor initieel al sputterend op gang kwam, mogen de fans sedert vorig decennium toch om de vier jaar een nieuwe plaat van deze eveneens Australische band verwelkomen. Niet meteen te bestempelen als productief, maar bij Nocturnal Graves primeerde kwaliteit in het verleden steeds steevast boven kwantiteit.

 

Gedurende een dik half uur maakt Nocturnal Graves duidelijk nog niets van haar pluimen verloren te zijn. An Outlaw’s Stand klinkt, net als zijn voorgangers rauw, brutaal, ongecompliceerd en uitermate venijnig. Na een sfeervolle, opbouwende intro zetten deze Aussies er meteen stevig de spreekwoordelijke pikhouweel in om de luisteraar stevig bij de keel te grijpen en deze greep amper te lossen. Ondanks de voortstuwende golven agressie is de band er toch met verve in geslaagd om daadwerkelijk met afgewerkte songs voor de dag te komen, waarbij deze An Outlaw’s End een zeer aangename dynamiek meegekregen heeft. Wie op zoek is naar een minder nummer op deze plaat, zal dan ook bedrogen uitkomen. Wie daarentegen op zoek is naar muzikale erupties, zal zeker zijn heil vinden in nummers als Command For Conflict en Law Of The Blade. Enkel wat betreft het artwork laat Nocturnal Graves een steekje vallen, maar uiteraard is het nog steeds de muziek die primeert, en gelukkig maar!

Met An Outlaw’s End opent Nocturnal Graves het nieuwe jaar meteen met een eerste knaller. Het predikaat ‘wereldplaat’ hoeft nog niet meteen van stal gehaald te worden, maar desalniettemin zal deze plaat aardig gesmaakt worden door de liefhebbers van het blackened thrashgenre. De bands die werkzaam zijn in hetzelfde subgenre weten meteen hoe hoog de laat ligt. Een prima opener van het nieuwe jaar!

Tracklist:

  1. Death To Pigs
  2. Command For Conflict
  3. Ruthless Fight
  4. Across The Acheron
  5. No Mercy For Weakness
  6. Law Of The Blade
  7. Beyond The Flesh
  8. An Outlaw’s Stand

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

november

Geen concerten

december

Geen concerten

X