Novae Militiae - Topeth - coverart - 2021
Novae Militiae - Topheth
Label: Sentient Ruin Records
89
Bart Van Gestel

De occulte blackmetallers van Novae Militiae brachten met Topheth een tweede full album uit. Amped-Up dompelde zich voor u onder in hun zwarte satanistische smurrie.

Novae Militiae blijft zeer vaag over zijn bezetting. Wat we wél weten is dat ze van Franse afkomst zijn en operationeel zijn sinds 2009. Twee jaar na de creatie van de band bracht deze een eerste ep Affliction of the Divine uit. Daarna duurde het tot 2017 voor de release van Gash’khalah.

Tot zover de karige info en dito geschiedenis van Novae Militiae. De band zelf kwam bij Uw Dienaar onder de aandacht middels zijn uitstekende release Gash’khalah.

Topheth profileert zich als een ware sfeerplaat. De regelmatige terugkeer van ambientelementen zorgen voor een prima balans met de beenharde verschroeiende passages die er voor kunnen zorgen dat zelfs de gemiddelde Urkenaar zich per direct afkeert van het Christendom.

De geprogrammeerde drums gecombineerd met compleet gestoord fretwerk behelzen een ongeziene wreedheid. Dit vormt een bijzonder ziek substraat voor de perverse preek en primordiale toorn die door de zanger op bezeten wijze wordt gebracht. Dankzij de prominent aanwezige ambientstukken is Topheth, met zijn speelduur van bijna een uur, goed te behappen.

Topheth is een bijzonder occult en donker album geworden. De bezielers zijn compleet bezworen door De Gehoornde te werk gegaan. U bent bij deze gewaarschuwd: na het luisteren van Topheth zal uw teer communiezieltje niet meer bestaan. Luister en oordeel vooral zelf.

  1. Towards the Sitra Achra
  2. Advent of the Prophet
  3. Faithfully Reduced to Ashes
  4. The Call of Aeshma
  5. Elevated to Him
  6. Affliction of the Divine
  7. The Tables of Revelations
  8. A.R.F.A.

Topheth by Novae Militiae

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

november

Geen concerten

december

Geen concerten

X