Cryfemal - Eterna Oscuridad cover 2020
Cryfemal - Eterna Oscuridad
Label: Immortal Frost Productions
85
Bart Van Gestel

Houd vrouwen en dochters binnen, en offer in plaats uw schoonmoeder, want Cryfemal is hier met Eterna Oscuridad, een hondsbrutale release van de Madrileense band van de multi-instrumentalist Ebola.

Actief sinds 1998 en ondertussen bijna twee handen vol releases: Cryfemal heeft regelmatig wat materiaal klaar dat gerust kan dienen als soundtrack voor een morbide slachtpartij. Rauwer dan dit wordt het bijna niet: black metal recht uit de breekmolen.

Ook Eterna Oscuridad is in hetzelfde leer gebonden. Niet al te ultrasnel, maar erg slepend dankzij de geknepen strot van vocalist Ebola. De vocalen passeren af en toe in meerdere laagjes, wat toch een bijzondere sfeer creëert. Het doet de muziek van Cryfemal uiterst gemeen en onaards klinken. Ook wordt er af en toe wat zuurstof onder het mos gestuwd door middel van niet onaardige synths. Het tempo blijft er netjes in dankzij de medewerking van drummer Bornyhake Ormenos (Borgne, ook ooit live sessiedrummer bij Schammasch).

Variatie moet je op Eterna Oscuridad zoeken met een vergrootglas, maar dit betekent niet dat het schijfje snel gaat vervelen. De band is kundig genoeg om het spel op de wagen te houden.

Eterna Oscuridad levert een kwalitatieve blackmetalplaat af. Het old school gevoel is niet veraf. Niet vies van vieze black metal? Dan mag je deze Immortal Frost release blind aanschaffen.

  1. Capilla Ardiente
  2. Necra Exequia
  3. Insepulto
  4. El Retorno
  5. Reencarnacion
  6. Lapida Condenada
  7. Culto A La Muerte
  8. Crematorio
  9. Eternidad

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X