Dubbele bezettingswissel voor Journey
PJVB

Liefhebbers van classic rock kunnen niet om Journey heen. Het van oorsprong Californische gezelschap scoorde met onder andere Don’t Stop Believin’, Any Way You Want It en Separate Ways (Worlds Apart) een resem wereldhits. Bijna een halve eeuw na oprichting, kan de groep rond leadgitarist Neal Schon nog steeds op de nodige airplay rekenen. Wie Journey in de toekomst op het podium wil aanschouwen, zal mogelijks even moeten wennen. Zo werd de line-up van de groep stevig door elkaar geschud…

Zowel bassist Ross Valory als percussionist Steve Smith verlaten Journey met onmiddellijke ingang. Zij worden vervangen door respectievelijk Randy Jackson en Narada Michael Walden. Voor de eerstgenoemde muzikant betreft het een terugkeer naar het oude nest. In de jaren tachtig, maakte Jackson reeds kortstondig deel uit van de Amerikaanse groep.

Don’t Stop Believin’, zonder twijfel de bekendste compositie van Journey, halen we speciaal voor deze gelegenheid nogmaals van stal:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X