Psychonaut: Unfold The God Man
Label: Pelagic Records
90
Hughes Vanhoucke

Terwijl ik in de online shop van een vooraanstaande Europese label aan het browsen was, botste ik op de naam Psychonaut. Die naam zei me iets en na wat zoekwerk merkte ik dat het om een Vlaamse band ging die onderdak vond bij Pelagic Records, een label die doorgaans geen rotzooi uitbrengt. En zo ook met deze heruitgave van Unfold the God Man. Omdat we bij Amped-Up nog geen contact hebben met het label, op uitzondering van de accreditatie aanvragen telkens MONO in het land is, ging ik eens kijken of er iets van de band te vinden was op ..

Psychonaut: Unfold The God Man

Algemeen
User Rating : Be The First One !

Terwijl ik in de online shop van een vooraanstaande Europese label aan het browsen was, botste ik op de naam Psychonaut. Die naam zei me iets en na wat zoekwerk merkte ik dat het om een Vlaamse band ging die onderdak vond bij Pelagic Records, een label die doorgaans geen rotzooi uitbrengt. En zo ook met deze heruitgave van Unfold the God Man.

Omdat we bij Amped-Up nog geen contact hebben met het label, op uitzondering van de accreditatie aanvragen telkens MONO in het land is, ging ik eens kijken of er iets van de band te vinden was op YouTube. Bulls eye!
Het volledige album staat er, wat niet wegneemt dat je het album kunt kopen om zowel de band uit Mechelen een ruggensteuntje te geven net als de leuke label Pelagic Records die nog maar dik tien jaar bestaat en eigendom is van een zekere Robin Staps, toevallig ook gitarist en het brein is achter de fabelachtige post-metalband The Ocean.

Unfold the God Man is het debuut- en meteen ook een conceptalbum van het Mechels post-metalgezelschap Psychonaut die er gekomen is na twee voorafgaande ep’s.
De band zag het levenslicht in 2013 en brengt hoofdzakelijk post-metal gemixt met klassieke rockinvloeden uit de psychedelische jaren ’70 en hier en daar zelf een vleugje exteme metal. Een eerste luisterbeurt deed me vooral denken aan hun/onze landgenoten AmenRa, Psychonaut gaat gegarandeerd fans van de Kortrijkzanen aantrekken. Naarmate je meer naar het album gaat luisteren, hoor je een resem andere invloeden dan enkel deze van AmenRa.

Het album bevat leven beschouwende thema’s en spiritualiteit is nooit ver weg. De energie van de muzikanten spat van de plaat en brengt je in hogere sferen dankzij de sterke muziek en de kracht van over  twee zangers te beschikken in een trio. Het zal wat mij betreft een heel straffe band moeten zijn die deze Unfold the God Man van de eerste plaats gaat stoten in de categorie Belgisch metalalbum van het jaar.

Unfold the God Man werd geproducet en gemixt door Chiaran Verheyden waarmee de band eerder had samengewerkt.
De plaat werd ingeblikt in het naar Belgische normen verre Malmedy (Provincie Luik) in de DAFT Studios van Gentenaar Stijn Verdonckt tussen augustus 2017 & mei 2018 na niet minder dan drie jaar onafgebroken componeren en opnemen. Het trio bestaat uit Stefan De Graef (gitaar en zang), Thomas Michiels (basgitaar en zang) en drummer Peter Le Page.

Psychonaut zal in het najaar live te bewonderen zijn als de wetenschap en het plichtsbewust zijn van de bevolking het toelaten op onder andere Durbuy Rock Festival en de Waregemse Metal Day.

Foto’s genomen op Troyfest 2019 in Torhout door Yngwie Vanhoucke, fotograaf en webmaster bij Amped-Up.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

augustus

12augallday14Alcatraz Festival

september

Geen concerten

Loading
Share This
X