Naglfar - Cerecloth
Label: Century Media Records
79
Ashley Bickx

Voor vele muzikanten is het een ware droom om te kunnen leven van de muziek. Jammer genoeg blijft het meestal ook bij dromen. De muziekwereld is nu eenmaal een harde wereld, waarbij men enerzijds muzikaal sterk voor de dag moet komen, maar anderzijds ook moet kunnen teren op een vrij omvangrijk legioen aan fans. Het uit Zweden afkomstige gezelschap Naglfar is zo een hardwerkende band voor wie muziek louter en alleen een hobby gebleven is. Op muzikaal gebied scheren deze heren nochtans hoge toppen, maar in het zwarte genre zijn er nu eenmaal een handvol bands die effectief kunnen leven van de muziek. Gelukkig blijft Naglfar muziek produceren, zij het weliswaar met de nodige, lange tussenpauzes. op 8 mei is het gelukkig weer raak en levert de band met Cerecloth inmiddels ook al haar zevende werkstuk af dat zal verschijnen via Century Media Records.

Zoals reeds aangehaald is muziek voor Naglfar een welgekomen afwisseling naast het leven als werkmens. Al moesten de fans ditmaal maar liefst acht jaar wachten op nieuw werk. Het bloed kruipt gelukkig waar het niet gaan kan en gelukkig mogen we anno 2020 überhaupt nog nieuw werk van deze band omarmen.

Waar we deze Zweden nog nooit op hebben kunnen betrappen en hoogstwaarschijnlijk ook nooit op zullen kunnen betrappen is een ondermaats afgeleverd eindproduct. Liefhebbers van het betere zwarte metaal kunnen dan ook blind toehappen, want Naglfar is zo een band die pure black metal uitademt: de algemene sfeer is zeer duister, waarbij de snedige, felle riffs en het overdonderende drumwerk menig woonkamer zal omtoveren in een ijskoude, barre omgeving. De rauwe productie doet er nog een schepje bovenop. Het lentezonnetje zal het barre klimaat dat deze plaat weet op te wekken niet doorbreken.

 

De nummers zitten vernuftig in elkaar, waarbij ook ruimte is voor voldoende diepgang. Hoe overweldigend de muziek bij momenten ook mag zijn, Naglfar blijft steeds oog hebben voor de nodige gelaagdheid, die zich pas na meerdere luisterbeurten begint te ontplooien.

Waar het deze Cerecloth evenwel wat aan ontbreekt, is enige lichte vorm van innovatie. Mocht deze plaat het levenslicht gezien hebben enkele jaren na de release van het vorige wapenfeit Téras, zou dit kleine punt van kritiek niet zo hard opgevallen zijn, maar ondertussen hebben we een nieuw decennium mogen aansnijden wat toch altijd gepaard gaat met de nodige verwachtingen op het vlak van originaliteit en creativiteit.

Desalniettemin mogen de liefhebbers van het blackmetalgenre de nodige vreugdesprongen maken, want Naglfar en én blijft een grote naam binnen het genre, die met deze Cerecloth een sterke comeback heeft weten maken. Enig gebrek aan innovatie of vernieuwing kan in zekere zin aanzien worden als een punt van kritiek, maar anderzijds zijn deze Zweden ook wel trouw gebleven aan hun eigen identiteit. Het is maar hoe je het bekijkt, nietwaar. Wij zijn alvast zeer blij dat Naglfar de metalwereld verblijd heeft met een nieuw werkstuk!

Tracklist:

  1. Cerecloth
  2. Horns
  3. Like Poison For The Soul
  4. Vortex Of Negativity
  5. Cry Of The Serafim
  6. The Dagger In Creation
  7. A Sanguine Tide Unleashed
  8. Necronaut
  9. Last Breath Of Yggdrasil

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

december

05dec12:00HERTALS ROCK CITY 2020DE DREEF - VORSELAAR

05dec12:00TROYFEST 2020CLUB DE B - TORHOUT

11dec(dec 11)15:0012(dec 12)23:59EINDHOVEN METAL MEETING 2020EFFENAAR - EINDHOVEN - NEDERLAND

12dec21:00MAIDEN UNITED + POWERIZED @ DE PIT - TERNEUZEN - NEDERLANDPowerslave European Tour 2020

januari

09jan15:30METALWORKS BATTLESINT-PIETERSZAAL - KUURNE

15jan(jan 15)14:0016(jan 16)23:30DAMNED SOUL FEST IVLE CONFLUENT - DURBUY

23jan19:45THE BLACK DAHLIA MURDER @ BIEBOB - VOSSELAARVERMINOUS EUROPEAN TOUR 2021

Loading
Share This
X