Pale Mare - II
Label : Seeing Red records
75
Vanpevenaeyge Carly
Een band die de wens had om muziek te maken die luid, agressief en dikke grooves bevat. Dat was het idee bij de Canadezen van Pale Mare. Na hun titelloze ep in 2017 is deze slugde/post/doomband hier terug met zijn tweede ep, genaamd II. Slechts vier tracks maar wel goed voor een totale speeltijd van een goede 27 minuten. Met een geluid dat het best kan vergeleken worden met de sound van het vroegere Baroness, High On Fire of Mastodon. Donker, grauw en hard. Pale Mare verstaat ook de kunst, ook al lijkt het er na een eerste luisterbeurt niet, ..

Pale Mare - II

Releasedatum : 03 april 2020
Algemeen
User Rating : Be The First One !

Een band die de wens had om muziek te maken die luid, agressief en dikke grooves bevat. Dat was het idee bij de Canadezen van Pale Mare. Na hun titelloze ep in 2017 is deze slugde/post/doomband hier terug met zijn tweede ep, genaamd II. Slechts vier tracks maar wel goed voor een totale speeltijd van een goede 27 minuten. Met een geluid dat het best kan vergeleken worden met de sound van het vroegere Baroness, High On Fire of Mastodon. Donker, grauw en hard.

Pale Mare verstaat ook de kunst, ook al lijkt het er na een eerste luisterbeurt niet, om zijn muziek de richting uit te laten gaan zoals zij willen. Zanger /gitarist Eytan Gordon, drummer/zanger Kevin Richards en bassist James Tulloch verwerken in hun muziek een individualisme die verrassend genoeg tot een wonderbaarlijke samenwerking komt.

Opener House Of War is met zijn bijna 8 minuten dan nog de meeste melodieuze track op dit “mini” albumpje. Als eerste nummer is het altijd interessant om toch toegankelijker uit de hoek te komen. Heeft trouwens nogal veel mee van de stem van High On Fire’s frontman Matt Pike en ook de stijl gaat voluit die richting uit. Zealot heeft iets opbouwend bij de start die om de zoveel tijd naar de doom metal overhelt om dan terug de volle pond te geven. Het kortste nummer is Voidgazer en dat is ook het nummer die als eerste single vooruitgeschoven is uitgebracht. Niet echt het gemakkelijkste nummer om uzelf mee te promoten. Log en zwaar. Remains heeft de eer, met zijn negen minuten om dit plaatje af te sluiten. De intro is volledig uitbesteed aan bas en drum waarna het alle richtingen uitgaat. Een track die voornamelijk naar de muziek overhelt en de zang tot het minimum is herleid.

Misschien denk je bij een eerste luistersessie van What The F**k, maar geef deze gasten een tweede kans, en een derde, een vierde indien nodig. Je zult ontdekken dat achter al dat lawaai en ruis meer zit. Dat er duidelijk over nagedacht is en er logica in zit. Bands als Eyehategod, Corrosion Of Conformity, Weedeater, Black Wizard,… zagen wel iets in dit trio en namen hen mee op sleeptouw. Dat moet toch wel iets zeggen dunkt mij.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

januari

Geen concerten

februari

02feb20:0023:30Tribulation + Bolzer + Molassess @ Biebob - Vosselaar

04feb20:00Harakiri For The Sky + Schammasch + GAEREA

Loading
Share This
X