An Evening With Knives - Sense Of Gravity
Label : Lighttown Fidelity
86
Vanpevenaeyge Carly

 [smart_review]

An Evening With Knives brengt door middel van crowdfunding zijn tweede full-album Sense Of Gravity uit. Het trio uit Eindhoven brengt een mix van post metal, sludge metal en psychedelische doom. Marco Gelissen (gitaar en zang), Ivo jonkers (drums en samples) en Peter Van Grunsven (bas en backing vocals) timmeren al sinds 2015 aan de weg om AEWK op de kaart te zetten na in het verleden nog deel te hebben uitgemaakt van bands als Komatsu, Hijos de Mayos en Liquid Courage.
Na het podium te hebben gedeeld met bands als Truckfighters, Corrosion Of Conformity, Elder, Steak Number Eight en de fantastische passage vorige zomer op het Alcatraz Festival in Kortrijk, begint ook België stilaan warm te lopen voor deze Nederlandse band.

Na Serrated uit 2018 is er dus nu Sense Of Gravity. Een titel die mooi het geluid van dit album samenvat. Het ene moment heb je het gevoel van gewichtloosheid terwijl je een fractie later letterlijk op de grond wordt gesmeten door een loodzware gitaarrif. Iets wat al direct hoorbaar is in het eerste nummer Sacrifice. Een echte binnenkomer. Rustige aanloop om een paar seconden later direct met je neus op de feiten gedrukt te worden. Eenmaal Marco zijn krachtige vocals er nog aan toevoegt, krijgen we een scherpe maar tegelijkertijd melodieuze opener. Ook bij Escape krijgen we deze mooie mix van post/doom gecombineerd met psychedelische stoner metal. Levitate klinkt met zijn pulserende basriff meteen bekend in de oren, zeker met het gitaarriedeltje erbij.

De basgitaar van Peer krijgt bij Turn the Page terug een prominente rol toebedeeld. Dit is zo een nummer waar je op hoort dat deze Nederlanders bewijzen dat er niet veel mensen in een band nodig zijn om fantastische muziek te produceren. Met On Your Own krijgen we een beetje dezelfde formule als het eerste nummer op dit album: rustig starten om dan die Wall of Sound los te laten. Endless Night is de eerste single die dit album voorafging, catchy en opbouwend. Een track die vlot en melodieus wegspeelt en, ondanks de toch niet voor de handliggende muziekgenre, we als een oorwurm kunnen beschrijven. Every Ordinary Day is een perfecte afsluiter. Niet het zware en logge van de post en doom van de vorige nummers, maar een beetje melancholisch met een snuifje prog metal.

Sense Of Gravity is met zijn zeven tracks goed voor bijna drie kwartier post/slugde/stoner metal. Voor iedereen die het graag rauw en hard heeft zonder de zin voor melodie te verliezen.

Tracklist:

  1. Sacrifice
  2. Escape
  3. Levitate
  4. Turn The Page
  5. On Your Own
  6. Endless Night
  7. Every Ordinary Day

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X