Bölzer - Lese Majesty artwork 2019
Bölzer - Lese Majesty
Label: Lightning & Sons via AISA Music
80
Bart Van Gestel

[smart_review]

Met Lese Majesty heeft het Zwitserse Bölzer haar derde ep uit. Daarmee brengen ze een nieuwe telg ter wereld in hun vrij beperkte oeuvre.

Wie niet zo bekend is met deze uit Zürich afkomstige band, moet het volgende weten: ze zijn met twee. Ze spelen louter drum en (10-snarige) gitaar. Gitarist KzR profileert zich ook als zanger. In de inleiding deelde ik mee dat het de derde ep is van de band. Lese Majesty is rechtstreekse opvolger van hun volledig album Hero uit 2016. WAt ook opvalt is dat het duo zelf een platenlabel heeft opgericht waar het deze ep op uit brengt: Lightning & Sons.

Muzikaal laat Bölzer zich het dichts bij black metal plaatsen in het muzikale spectrum. Maar daarmee is de kous verre van af. Bölzers releases, en vooral de liveshows, dienen ervaren te worden als een beleving. De bijna rituele klanken waarvoor de band bekend staat zijn ook op Lese Majesty aanwezig. De ep bestaat uit vier delen en klokt af op een half uur.

Op drie van de vier songs wordt er verhalend gemusiceerd en gezongen. Interludium Æstivation is sfeervol bindmiddel tussen albumopener A Shepherd In Wolven Skin en Into The Temple Of Spears. De twaalf minuten van Ave Fluvius! Danu Be Praised is deels gevuld met een ijskoud, beenhard en retestrak middenstuk, gesandwichd tussen meer rituele klanken. Een belevenis dus.

Bölzer doelt op Lese Majesty niet op vernieuwing. Toch is elke release opnieuw een boeiende belevenis en zal het voor de fans niet moeilijk zijn om ook deze extended play zonder tegenzin op te nemen in de collectie.

tracklist:

  1. A Shepherd in Wolven Skin
  2. Æstivation
  3. Into the Temple of Spears
  4. Ave Fluvius! Danú Be Praised!

Bölzer - band 2019

Bölzer – band 2019

0 reacties

X