Black Stone Cherry - Black To Blues Volume 2
Label : Mascot Label
76
Vanpevenaeyge Carly

 [smart_review]

Black Stone Cherry is een hardrockband uit het Amerikaanse Kentucky en draait al mee sinds 2001. Na verschillende albums te hebben uitgebracht verscheen er in 2018 een eerste ep met bluescovers. Die viel blijkbaar zo in de smaak dat ze anno 2019 met een vervolg op de proppen komen Black To Blues Volume 2. Terug een ep met covers van bekende bluespareltjes, gecombineerd met de warme rauwe stem van frontman Chris Robertson.

Opener is Big Legged Woman (origineel van Freddy King). Gitaarriffs gecombineerd met keyboard. Hoewel ze er een sneer van rock in verwerken is de blues duidelijk hoorbaar. Me & The Devils Blues van Robert Johnson is een rechttoe rechtaan goede stevige bluesrock song met de geweldige stem van Robertson als extraatje. All You Love (Otis Rush) kan je ook vergelijken met het origineel. Hier is de bluestouch zeer goed te merken. New Orleans leunt hier serieus om de hoek. Met je ogen gesloten zou je denken dat er een zwarte medemens achter de microfoon staat.

Down In The Bottom valt direct op door zijn geweldige drum- en gitaatwerk. Dit nummer is oorspronkelijk van Willie Dixon, maar is ook bekend in de versie van Howlin’ Wolf. Ook de Hammond-achtige keyboards krijgen een prominente rol. In Elmore JamesEarly One Morning krijgen de gitaren dan weer de hoofdrol. Naarmate dit nummer vordert wordt het tempo er een stuk uitgehaald, om dan te eindigen met een Jimi Hendrix-achtig scherp geluid.

Death Letter Blues (Son House) is de afsluiter van dit tweede bluestussendoortje van Black Stone Cherry. Een laatste maal laat Chris Robertson zijn vette stem gelden.
Dit tweede bluesplaatje bevat een selectie van de betere bluesnummers en is zeker het beluisteren eens waard, maar laat ze toch maar bij hun Southern rock blijven.

Tracklist

  1. Big Legged Woman
  2. Me & The Devil Blues
  3. All Your Love
  4. Down In The Bottom
  5. Early One Morning
  6. Death Letter Blues

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X