Ashley Bickx

Wie niet genoeg kan krijgen van het zagende geluid van kettingzagen en ander (zaag)materiaal, kan sinds enkele jaren ook terecht bij het Zweedse LIK. Ondanks het feit dat deze band nog maar twee langspelers op de teller heeft, is de bescheiden hype rond deze band zeker en vast niet overdreven. Het vorig jaar verschenen album Carnage werd door menig metalwebzine gerekend tot één van de beste releases van 2018 op het vlak van death metal. In afwachting van nieuw werk verschijnt eind deze maand met de ep Stockholm Death Metal het ideale zoethoudertje zowel voor de doorwinterde fans als voor de lezers die (nog) niet vertrouwd zijn met deze sterke band.

Een gloednieuw nummer en twee live registraties. Dat krijgen we ditmaal op ons bord. Niet bijster veel, moeten we eerlijk toegeven, maar gelukkig is de kwaliteit van dit beperkt zoethoudertje wel dik in orde. Revel In Gore is een sterk nummer, waarmee de band bewijst meer dan een loutere tributeband te zijn. Het allesvernietigende geluid van de Boss HM-2 doet zijn ding, aangevuld met een stevige death ‘n roll vibe die bij momenten wat doet denken aan Entombed (A.D.).

De twee live registraties zijn beiden afkomstig van de meest recente langspeler Carnage. Verwacht geen rommelige live recordings, want op het vlak van kwaliteit is er bij momenten nauwelijks verschil hoorbaar met Level In Gore. Hoedje af! Bovendien heeft de band, naar mijn bescheiden mening, de ideale keuze gemaakt qua nummers: Rid You Of Your Flesh kan teren op subliem gitaarwerk, waarbij brutaliteit en melodie elkaar vlot afwisselen. Embrace The End is dan weer wat meer mid-tempo, maar daarom niet minder boeiend, integendeel.

Deze Stockholm Death Metal is een zoethoudertje van hoge kwaliteit, waarmee de band zijn fans zal weten te verwennen. een score toekennen, is evenwel overbodig. Bij deze is het aftellen naar nieuw materiaal dat hopelijk niet te lang meer op zich zal laten wachten.

Tracklist:

  1. Revel In Gore
  2. Rid You Of Your Flesh (live)
  3. Embrace The End (live)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov12:00MASS DEATHTRUCTION 2020FERME DU BIEREAU - LOUVAIN-LA-NEUVE

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X