Delain - Hunter's Moon
Label: Napalm Records
75
Ashley Bickx

Op het gebied van female fronted symphonic metal behoren onze Noorderburen als sinds jaar en dag tot de absolute wereldtop. Within Temptation is uitgegroeid tot een band met een status van headliner,  mede dankzij frontvrouw Sharon Den Adel, terwijl Floor Janssen dan weer aan het spreekwoordelijke roer staat van een ander gigant genaamd Nightwish. Charlotte Wessels mag gerust in een adem genoemd worden met deze twee nachtegalen, want mede dankzij haar vocale capaciteiten is Delain eveneens uitgegroeid tot een band die wereldwijd op handen gedragen wordt. In afwachting van een nieuw album komt de band met een ep voor de dag, genaamd Hunter’s Moon. Naar goede gewoonte neemt Napalm Records de administratieve taken voor zijn rekening.

Hunter’s Moon bevat vier nagelnieuwe nummers, die allen de typische Delain stempel dragen, maar toch voldoende variatie bieden. Opener Masters of Destiny blinkt uit door zijn bombastische grandeur, waarbij frontvrouw Charlotte Wessels haar vocale capaciteiten wederom naar ongekende hoogten weet te stuwen. En dat terwijl velen, mezelf incluis, dat we alles van deze schone ondertussen wel gehoord hadden. Ondanks het bombastische element, is het hardere aspect zeker niet naar de achtergrond verdrongen.

Met het daaropvolgende Hunter’s Moon ontdekken we zowaar zelfs een stevige portie metalcore, mede dankzij de screams van Timo Somers. Gaandeweg evolueert het nummer evenwel naar een meer gematigde symfonische variant, waarbij de lichte melancholische zanglijnen wonderwel zeer positief uitpakken.

The Silence Is Mine is misschien wel het meest opmerkelijke nummer van deze ep, want op zich valt dit nummer eerder te beschouwen als een instrumentaal, zelfs progressief intermezzo, alhoewel er toch gezongen wordt. Een contradictio in terminis, maar wie dit nummer aan een luisterbeurt onderwerpt, zal vast begrijpen wat ik bedoel. Het afsluitende Art Kills laat wederom een band op niveau horen.

Naar goede gewoonte bevat deze ep, naast vier nieuwe nummers, nog een rist aan live registraties ten tijde van de Danse Macabre tour, waarbij Marco Hietala van Nightwish een prominente rol speelt als gastzanger. Een leuk extraatje, maar daar blijft het ook bij.

Met Hunter’s Moon eist Delain weer alle aandacht op, waardoor het opnieuw reikhalzend uitkijken is naar een nieuwe volwaardige langspeler. De vier nieuwe nummers doen alvast meer dan het beste verhopen en maken duidelijk dat er nog lang geen sleet zich op de succesformule.

Tracklist:

 1. Master of Destiny
 2. Hunter’s Moon
 3. The Silence is Mine
 4. Art Kills
 5. Hands of Gold (live)
 6. Danse Macabre (live)
 7. Scarlet (live)
 8. Your Body is a Battleground (live)
 9. Nothing Left (live)
 10. Control the Storm (live)
 11. Sing to Me (live)
 12. Not Enough (live)
 13. Scandal (live)
 14. The Gathering (live)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

januari

23jan19:45THE BLACK DAHLIA MURDER @ BIEBOB - VOSSELAARVERMINOUS EUROPEAN TOUR 2021

februari

02feb20:0023:30Tribulation + Bolzer + Molassess @ Biebob - Vosselaar

04feb20:00Harakiri For The Sky + Schammasch + GAEREA

Loading
Share This
X