Zij die zich af en toe durven wagen in de underground-metalscene weet het. Af en toe kom je er dingen tegen waarvan je niet begrijpt dat het de underground niet overstijgt. De debuut-demo Realms Of Hatred van het Italiaanse Thulsa Doom is zoiets. Het Ierse label Invictus Productions specialiseert zich in underground releases. Het zijn zij die deze Italianen de kans geven om hun werk in de etalage te zetten. Laat net dit een goede zet zijn voor Thulsa Doom. De demo, welke overigens enkel op tape of digitaal te verkrijgen is, kreeg de naam Realms Of Hatred mee. De ..

Thulsa Doom -Realms of Hatred

Release Datum: 7 december 2018
Algemeen
User Rating : Be The First One !

Zij die zich af en toe durven wagen in de underground-metalscene weet het. Af en toe kom je er dingen tegen waarvan je niet begrijpt dat het de underground niet overstijgt. De debuut-demo Realms Of Hatred van het Italiaanse Thulsa Doom is zoiets.

Het Ierse label Invictus Productions specialiseert zich in underground releases. Het zijn zij die deze Italianen de kans geven om hun werk in de etalage te zetten. Laat net dit een goede zet zijn voor Thulsa Doom. De demo, welke overigens enkel op tape of digitaal te verkrijgen is, kreeg de naam Realms Of Hatred mee.

De band zelf dan. De naam Thulsa Doom doet menig veertigers wel een belletje rinkelen: het door James Earl Jones gespeelde karakter uit de film Conan The Barbarian (met Ahhhhnold Schwarzenegger). Deze magiër duikt regelmatig op in de verhalen van pulpschrijver Robert E. Howard. Moet ik ook nog vermelden: het gaat hier niet over de Noorse heavy metalband met dezelfde naam. Ik heb het over de romeinse deathmetal variant. De band bestaat uit drie leden: V.K. Nail (zang en gitaar), F.Phantomlord (gitaar en bas) en B.G. Triumph op de drums. Deze lineup doet vermoeden dat we het drietal niet meteen live aan het werk zullen zien.

Muzikaal doet Thulsa Doom de jaren negentig helemaal herleven: death metal zonder franjes. Denk hierbij aan het vroege Morbid Angel, Pentagram (die uit Chili) of Sadistic Intent.

De demo geeft ons vier nummers en twee instrumentale tussendoortjes. De songs zelf hebben een fantastische vibe. De  briljant scheurende riffs laten de songs draven met (relatieve) schoonheid. Hierbij komen de jaren negentig solo’s voortreffelijk uit de verf. De songstructuren zijn eenvoudig gehouden. Dit maakt dat elk nummer erg genietbaar wordt en oorwurmcapaciteit krijgt.

Met Realms Of Hatred schudt Thulsa Doom de wereld wakker. En de wereld kijkt al uit naar het echte werk van deze band.

tracklist:

  1. The Final Scourge
  2. The Gates of Niniveh (Woe to You…City of Blood)
  3. Realms of Hatred (Instrumental)
  4. Demon Conjurer
  5. Intro
  6. Thulsa Doom

[bandcamp album=1825407783 bgcol=FFFFFF linkcol=e20e14 size=grande3]

Share This
X