Ashley Bickx

Qua vaderlandse thrash bleven we dit jaar enigzinds op onze honger zitten. Het ene jaar is het andere niet natuurlijk. Toch stond er in de nadagen van 2018 nog een band te popelen om zijn nieuwste wapenfeit op metalminnend Vlaanderen los te laten. Wie de scene op de voet volgt, weet dat ik het hier over At The Front heb. Begin november verscheen het nieuwste kleinood genaamd Faith. Een album dat uiteraard niet aan onze rijke catalogus mag ontbreken.

Na een niet zo christelijke intro laat At The Front de gitaren welig gieren. De snedige thrash in combinatie met een vette portie groove werkt vrij aanstekelijk en heeft tot gevolg dat de songs op deze Faith vrij catchy in de oren klinken. Al is catchy natuurlijk een ruim begrip. At The Front serveert namelijk thrash die voor menig doorsnee Vlaming als “satanisch” ervaren zal worden.

Die portie groovy thrash vormt de rode draad van deze ep. Een ep die trouwens veel weg heeft van een volwaardige full length, aangezien er maar liefst zes nieuwe nummers te ontdekken vallen, waaronder geen enkel opvullertje.

At The Front is een band die zich het thrashgeweld aardig meester gemaakt heeft, maar toch is het voornamelijk het nummer Never Again dat hoge ogen weet te gooien: zo krijgen we aanvankelijk een een vrij ingetogen intro voor te kiezen, die naadloos overgaat in een portie southern rock met vrij hoog Down-gehalte, alvorens het tempo in de hoogte schiet. Zeker geen thrashsong pur sang, maar wel een nummer dat zorgt voor de nodige variatie en een nummer dat tevens aantoont dat At The Front heel wat meer in zijn mars heeft dan groovy thrash alleen.

Met die groovy thrash is uiteraard niets mis mee, want nummers als The Pain en Bring Back the Bullet weten een positieve indruk na te laten. Voor eerstgenoemde werd er trouwens een heuse videoclip ingeblikt, welke hieronder te aanschouwen valt.

At The Front zal met deze sterke ep heel wat nieuwe fans aan zich weten te binden. De band weet zich telkens verder te ontwikkelen en durft ook nieuwe paden te bewandelen, hetgeen we alleen maar kunnen toejuichen, want Never Again is meteen ook het prijsbeest van deze Faith. Iets zegt mij dat we At The Front komende festivalzomer op heel wat kleinschaligere festivals zullen mogen aanschouwen…

Tracklist:

  1. Love
  2. Faith
  3. Never Again
  4. The Pain
  5. Bring Back the Bullet
  6. Betrayed

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

januari

23jan19:45THE BLACK DAHLIA MURDER @ BIEBOB - VOSSELAARVERMINOUS EUROPEAN TOUR 2021

februari

02feb20:0023:30Tribulation + Bolzer + Molassess @ Biebob - Vosselaar

04feb20:00Harakiri For The Sky + Schammasch + GAEREA

Loading
Share This
X