The Ocean - Phanerozoic I: Palaezoic
Label: Metal Blade
85
Eef

Na vijf intense jaren van touren, ter ondersteuing van Pelagial, werd het voor het Berlijnse post-metalband The Ocean hoog tijd voor vers materiaal. Phanerozoic I: Palaeozoic is ondertussen een feit. Van deel 1 van deze mastodont van een schijf kunnen we nu al genieten; deel 2 mogen we verwachten in 2020. En dat is maar goed ook, want het kan al eens een paar jaar duren vooraleer een schijf van The Ocean volledig doordringt. Palaeozoic situeert zich muzikaal – in de historie een periode van 500 miljoen jaar – ergens tussen Pecambrian en Heliocentric/Anthropocentric; genoeg tijd dus om hier enkele ..

The Ocean - Phanerozoic I: Palaezoic

Releasedatum: 2/11/2018
Algemeen
User Rating : Be The First One !

Na vijf intense jaren van touren, ter ondersteuing van Pelagial, werd het voor het Berlijnse post-metalband The Ocean hoog tijd voor vers materiaal. Phanerozoic I: Palaeozoic is ondertussen een feit. Van deel 1 van deze mastodont van een schijf kunnen we nu al genieten; deel 2 mogen we verwachten in 2020. En dat is maar goed ook, want het kan al eens een paar jaar duren vooraleer een schijf van The Ocean volledig doordringt.

Palaeozoic situeert zich muzikaal – in de historie een periode van 500 miljoen jaar – ergens tussen Pecambrian en Heliocentric/Anthropocentric; genoeg tijd dus om hier enkele albums van vol te schrijven. We hebben het vooral in deze periode klaargespeeld om deze aardkloot zo goed als om zeep te helpen. We moeten ons dus niet aan een opgewekte schijf verwachten.

Dit valt al meteen bij de intro The Cambrian Explosion op; een prachtige ingetogen pianoriedel ondersteund door zware keyboardklanken. Er wordt ons geen lange tijd van mijmering gegund, want na een kleine twee minuten beukt gelijk Cambrian II: Eternal Recurrence alles naar de verdommenis. Een meer dan goed gevoel is meteen ons deel, want wat we te horen is vintage The Ocean. De mannen zijn terug en hoe!

Op de achtergrond van Cambrian II: Eternal Recurrence blijft de melodie van de intro evenwel rondwaren, en komt op het einde van track zelfs nog eens helemaal terug, wat op zich meteen een houvast en een punt van herkenning geeft. Want zoals meestal bij The Ocean, is de muziek niet zo gemakkelijk te behappen. Deze geluidsmuur heeft tijd nodig om zich te nestelen.

The Ocean verstaat ook de kunst om de prachtig gestructureerde geluidsbrei, met als persoonlijk hoogtepunt Devonian – Nascent, eens te doorbreken door een al even prachtig intermezzo, The Carboniferous Rainforest Collapse. Om daarna reeds af te sluiten  – we zijn ocharme pas een veertig minuten bezig – met Permian: The Great Dying, en dat is meteen ook de minste track van de plaat. Er gebeurt hier net iets te weinig in en sleept zich naar het einde. Het enig minpuntje aan deze voor de rest voortreffelijke schijf.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X