Tangled Horns - Superglue for the Broken
Tangled Horns - Superglue for the Broken
Label: ruffstuffmusic
95
Bart Van Gestel

Een dubbelalbum uitbrengen over een tijdspanne van twee jaar. Tangled Horns deed het, in 2014 en 2016. Immovable Object en Unstoppable Force zorgden voor flinke kletsen in ons gezicht. Twee jaar na deze dubbele uppercut staat de band opnieuw klaar in de boksring met Superglue for the Broken.

Een onheilspellende riff. En dan…uppercut! Tangled Horns aarzelt deze keer niet om u, luisteraar, meteen bij de les te betrekken. Vanaf de eerste seconde van openingstrackuShadow (A Personal Piece Of Darkness) is het van datte. En laat ons eerlijk zijn: Superglue for the Broken laat niet meer los. Een linkse volgt een rechtse op, dan weer een uppercut, dan een stoot in de buik. Een scheidsrechter krijgt er schrik van.

Album nummer vier van Tangled Horns bevat tien absolute highlights. Er wordt nooit getracht om een song langer te maken dan nodig is. De prima afgewogen hoeveelheid variatie maakt de plaat blijvend interessant. Bijvoorbeeld: je hoort eerst de titelsong, een ware powerhouse. Daarna volgt een slimme cooldown middels een trippy The Timeline Is A Noose. De nummers zijn ingenieus en maakt ons nieuwsgierig. Wat is de volgende zet? Spannende grooves met heel soms een geleend riffje welk zorgt voor herkenning is simpelweg meer koren op de molen der sublimiteit. Tim Van De Plas zit deze keer zo goed in de vibe dat zijn energie via de trommelvliezen de hersenpan in overdrive schakelt. Dan weer hondsbrutaal, soms erg emotioneel en verfijnd, maar steeds Tim. Gitaartandem Stef Kustermans – nieuwkomer Dennis Van der Auwera neemt Tim en de rest van de bende mee op sleeptouw naar een naargeestige Generator Party. Superdrummer Kris Martens (Diablo Blvd.) houdt de roedel in het gareel door krachtig, dan weer bluesy slagwerk. Slotsong Icebound legt ons finaal op het canvas. KO!

Heel Superglue For The Broken werd live ingespeeld in The Void Studio met Pieter Kloos aan de knopkes en schuifkes. Deze zet zou afbreuk kunnen doen aan het geheel, maar doet dat niet. Integendeel, de Tangled Horns-vibe werd bijna magisch gevangen en bewaard in een doosje, bestemd voor de luisteraar. Ik ga er van uit dat de band dezelfde intensiteit meebrengt naar het podium. Als je ze live gaat zien, moet ik zeggen: hold on to you horses and prepare to get shitfaced!

Waar de Kempenzonen deze keer door geïnspireerd geraakten weet ik niet, maar het is al een hele poos geleden dat ik zo snel aan een album verslingerd ben geraakt. Tangled Horns zet zich met het ongelooflijk straffe Superglue For The Broken centraal op de wereldkaart van de groove.

Wie graag de nieuwe plaat meteen in de juiste omstandigheden wil horen, kan op 23 november naar Het Bos in Antwerpen voor de cd-release-party. Nog van de partij: kolektiv, Comet Street en de Babylon Doom Cult DJ’s. Tickets zijn te scoren via de eventbrite-website.

Tracklist:

  1. Shadow (A Personal Piece Of Darkness)
  2. Magnificent Maniac
  3. Light As A Feather In Concrete Shoes
  4. Superglue For The Broken
  5. The Timeline Is A Noose
  6. Pillow Fortress
  7. In The Now
  8. Beautiful Flaw
  9. Destination Tipping Point
  10. Icebound

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X