Worst - Deserto
BDHW Records
70
Bjorn Wielockx

Er zijn maar weinig Zuid-Amerikaanse bands die binnen onze contreien weten uit te groeien tot een echt succes. De Braziliaanse band Sepultura zal voor vele startende bands een voorbeeld zijn van hoe het allemaal kan lopen. De landgenoten van Paulo Jr. en co van Worst zijn in eigen streek al lang geen onbekenden meer. Met de hulp van het überhardcoreplatenlabel BDHW proberen ze nu ook de rest van de wereld te overtuigen met hardcore op z’n latino’s. Met Deserto ligt het vierde studioalbum ondertussen in de rekken.

Wat je vanaf de eerste seconde opvalt is dat de band met een bepaalde schwung het Zuid-Amerikaanse toch wil behouden. Zo’n half uur knallen de breakdowns uit je boxen, dit alles gecombineerd met een onderliggende sfeertje waardoor je, zelfs al zittend in je zetel, moeite hebt om niet te bewegen. Live zal de menigte stevig uit de bol gaan.

Zoals vaak bij Zuid-Amerikaanse bands, heeft ook Worst enkele tracks welke in de moedertaal worden gezongen. In het geval van de Brazilianen is dit in het Portugees, welke het typerende sfeertje nog meer cachet geven. Het feit dat je de lyrics niet begrijpt, weegt niet op tegen de adrenaline die het geheel door je aderen doet pompen.

Deserto is een plaat geworden die elke liefhebber van het genre zal boeien, maar daar buiten weinig tot geen gehoor zal krijgen. Voor de metalheads is het wat te eentonig, voor zij die van commerciële troep houden zal het allemaal wat te fel zijn. Hierdoor kan Worst wel eens uitgroeien tot een belangrijke speler, daar de hardcorebands dezer dagen te vaak proberen om ook buiten het genre mensen te entertainen. Live zal de zaal, tent of weide steevast gevuld staan met “ervaringsdeskundigen” wat wel aan de moshpit zal te zien zijn.

Momenteel toeren de Zuid-Amerikanen doorheen Europa. Ons landje stond twee keer tussen de data. De eerste show in Hautrage is al achter de rug maar wie de band in de zeer nabije toekomst wil ontdekken zal morgen naar Luik moeten afzakken. Samen met de Belgen van xVISIOUSx, Balboa, Surge Of Fury en nog enkele buitenlandse bands belooft het daar een stevige avond te worden voor slechts 10 euro.

Tracklist:

  1. Left For Shit
  2. Draining Me
  3. Ate O Fim
  4. Possessed Eyes
  5. Lost
  6. Noite
  7. Ultima Gota De Fé
  8. Cultural Disease
  9. Deserto

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

december

08dec18:3023:00VOLBEAT + SKINDRED + BAD WOLVES @ Sportpaleis - Antwerpen

16dec18:3023:00AIRBOURNE + BLUES PILLS + CROBOT @ Koninklijk Circus - Brussel

januari

15janalldayHeadbangers Parade

X