Crowsview- Lost Resistance
Crowsview - Lost Resistance
69.5
Bart Van Gestel
West-Vlaamse steden en gemeenten hebben allemaal een postcode vanaf het getal 8000. Wie een beetje voeling heeft met Vlaamse metalbands legt snel de link naar H8000. Dit cijferwoord staat bekend als de verzamelnaam van de Westvlaamse hardcorescene. Sinds een paar jaar is deze scene sterk aan een heropleving bezig. De jongste getuige hiervan is Crowsview. Zij hebben met Lost Resistance een eerste album uit. Met leden uit de teloorgegane bands Core Of Anger en Victim Eyes werd deze nieuwe band opgericht in 2015. Het vijftal situeert zich muzikaal in een mix van hardcore, thrash en metalcore. Hun grootste invloeden zijn ..

Crowsview - Lost Resistance

Release Datum: 2018
Label: Hard Life Promotion
User Rating : Be The First One !

West-Vlaamse steden en gemeenten hebben allemaal een postcode vanaf het getal 8000. Wie een beetje voeling heeft met Vlaamse metalbands legt snel de link naar H8000. Dit cijferwoord staat bekend als de verzamelnaam van de Westvlaamse hardcorescene. Sinds een paar jaar is deze scene sterk aan een heropleving bezig. De jongste getuige hiervan is Crowsview. Zij hebben met Lost Resistance een eerste album uit.

Met leden uit de teloorgegane bands Core Of Anger en Victim Eyes werd deze nieuwe band opgericht in 2015. Het vijftal situeert zich muzikaal in een mix van hardcore, thrash en metalcore. Hun grootste invloeden zijn naast nog andere genoemde bands Slayer, Power Trip en Kickback.

Eind juli liet Crowsview zijn eersteling Lost Resistance los op de wereld. Ze verpakken opgekropte woede en frustraties in acht compacte en agressieve songs. Muzikaal gezien zit Lost Resistance in het hokje: geen zever, gewoon spelen. Opener My Disgust heeft met zijn heerlijk agressieve intro alles in zich om representatief te zijn voor de band. De gitaartandem Dieter Willem/Bart Lernout klinkt bij wijlen heerlijk harmonisch. Beiden krijgen ritmeondersteuning door Jeroen Callens op bas en Pieter Deroo als drummer.

De songs zijn volgepakt met dreigende riffs. Wat wel opvalt is de magere aanwezigheid van solo’s. Dit geeft het gevoel dat er af en toe iets ontbreekt. Ondanks dit euvel kan het werk van Crowsview toch op mijn sympathie rekenen door het eerlijke, eenvoudige spel. Het grootste struikelblok voor mij persoonlijk is de zang van Kevin Rouserez. Deze is erg monotoon en gaat na een tijdje een beetje in de weg zitten.

Ik maakte eerder gewag van compacte nummers. Uitzondering op de regel is het het op bijna tien minuten afklokkende Beneath The Flesh. Dit, voor het genre erg epische nummer zorgt voor het slotakkoord voor een dynamisch, eerlijk doch weinig origineel album. Crowsview is een band die het gaat hebben van liveshows. De nummers lenen zich tot het betere duw- en trekwerk. Trek daarom een keertje op pad om hen aan het werk te zien. U gaat het zich ongetwijfeld niet beklagen.

tracklist:

  1. My Disgust
  2. Burn it Down
  3. The Proposal
  4. Of Skin and Nails
  5. Lost Resistance
  6. Face Your Supreme
  7. MMXV
  8. Beneath The Flesh

[bandcamp track=1958894149 bgcol=FFFFFF linkcol=4285BB size=grande]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

Geen concerten

oktober

Geen concerten

Loading
Share This
X