Carrion - Time To Suffer cover
Carrion - Time To Suffer
Label: Mighty Records
80
Bart Van Gestel

Deathmetalliefhebbers opgelet! Het Vlaamse metallandschap is weer een stinkende diamant rijker in dit genre. We kennen allemaal Aborted en meer recent nog Carnation: beide bands die ook internationaal al een rol kunnen spelen in het genre. Met het nieuw album van Carrion zou hier best wel eens een derde speler bij kunnen komen. Deze band bracht in 2012 zijn eerste album Revelations uit. Nu heeft die een jonger broertje bij: Time to Suffer!

Carrion timmert al tien jaar aan de weg. Met succes overigens, want afgelopen zomer mocht de band naar het Metal Days festival in Slovenië om zijn kunnen te tonen. Ook de passage van de band op het Antwerp Metal Fest ging niet onopgemerkt voorbij.

Waar Revelations het nog flink aan speeltijd ontbrak (18 minuten was echt wel mager) krijgen we nu dik dubbel speeltijd in de plaats met Time to Suffer. We horen een band in ongelooflijke bloedvorm. Er word superstrak gemusiceerd. De songconstructies zijn heerlijk old-school en moddervet geproduceerd.

Je interesse wordt meteen gewekt met opener So it begins: onheilsriffs kondigen een veertig minuten durend warmteonweder om U tegen te zeggen aan. Mutilations laat ons ook kennis maken met de vocalen van Sven Van Severen. Die laten ons denken aan wijlen Chuck Schuldiner, de overleden zanger van cultband Death. Zijn (subtiel ingehouden) grunts en screams mogen er zeker zijn.

De compacte songs razen voorbij als een maglev-trein op topsnelheid. Toch is er een rustpuntje: Death from deep within. Bas en gitaar porren mekaar aan in een rustig duel. Wanneer de distortion weer wordt aangezet slingert Time to Suffer naar een meedogenloze finale.

Carrion steekt met Time To Suffer een no-nonsense deathmetalalbum in elkaar waarmee ze de competitie aankunnen met de grotere bands uit de internationale scene.

tracklist:

  1. So it Begins
  2. Mutilation
  3. Supreme
  4. Urge
  5. Plague
  6. Gingergrind
  7. Death From Deep Within
  8. Torment
  9. Defiled Sanity
  10. In The End, There Is Only Death !
Carrion 2018

Carrion: Sven Van Severen – Mathieu Vander Vennet – Jan Van den Berghe – Sam Philipsen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

20feb18:3023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Rockhal - Esch-sur-Alzette - LU

maart

Geen concerten

X