Nervosa - Downfall of Mankind
Label: Napalm Records
90
Sebastiaan Schabon

Het gaat de Braziliaanse all-female thrashmetalband Nervosa voor de wind. Dit ondertussen toch wel aanzienlijk populaire vrouwentrio leerde ik kennen tijdens hun tour als support van Destruction een paar jaar geleden, maar ondertussen zijn ze niet bepaald bij de pakken blijven zitten. Op 1 juni brachten Fernanda Lira en haar partners in crime (of music, zo je wilt) een nagelnieuwe plaat op de markt die de titel Downfall of Mankind meekreeg. Na een aantal luisterbeurten werd volgend oordeel geveld.

En dat oordeel luidt als volgt: klasse, klasse en nog eens klasse! Wat een brutale en energieke plaat is dit geworden zeg! Na een soort demonisch klinkende intro krijgen we een eerste mokerslag te verwerken met Horrordome. Lira klinkt op de nieuwe plaat zo mogelijk nog duivelser als op de voorgaande plaat Agony. De riffs zijn keer op keer verwoestend en snoeihard, de drumster kaapt echter het grootste deel van mijn aandacht weg. Hoe zij zich op zo een korte tijd heeft weten in te werken in de band is echt fantastisch. Op Never Forget, Never Repeat bijvoorbeeld merk je duidelijk dat ze geknipt is voor deze functie.

Voor de rest heeft Nervosa nog meer van hetzelfde klaarstaan om door je strot te rammen. En zelfs Michael Gilbert, u allen bekend van bij de legendarische thrashband Flotsam & Jetsam komt mee jammen op de cd. Vultures en Kill The Silence zijn een waar feest voor de fans van het zwaardere riffwerk. Deze nummers zitten technisch gezien zo goed in elkaar dat het haast griezelig wordt. Koop je de editie met bonustrack dan is Selfish Battle de laatste track die je omver blaast, maar anders is Cultura do Estrupo, een volledig Brazilaans gezongen nummer een meer dan waardige afsluiter. Toch wel speciaal, zo bands die het aandurven om in hun moedertaal te zingen.

Ik durf er mijn plechtige communiezieltje op te verwedden dat dit één van dé thrashmetalplaten van 2018 gaat worden. Een absolute must-have voor de thrashfans onder ons!

Website Nervosa

Facebook Nervosa

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

15oktalldayProgtime 2022

november

Geen concerten

Loading
Share This
X