Ruim vijf jaar geleden stond de wereld van menig metalcore liefhebber stil toen bekend raakte dat As I Lay Dying-frontman Tim Lambesis verdacht werd van ernstige criminele feiten. De band zelf hield meteen op te bestaan en de achterblijvende bandleden vonden een nieuwe muzikale uitdaging in de vorm van de band Wovenwar. Enkele maanden geleden werd duidelijk dat Tim Lambesis weer een vrij man was en met de dag groeiden de geruchten dat As I Lay Dying misschien toch niet zo dood was als eerst gedacht werd. Meer nog, want vandaag, 7 juni 2018, mogen we stilaan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aannemen dat As I Lay Dying volledig terug is. Op het internet circuleert namelijk een gloednieuw nummer, genaamd My Own Grave, dat we onze lezers absoluut niet willen onthouden. De officiële aankondiging van de band zelf zal niet al te lang meer op zich laten wachten…

X