De new wave of metalheads!
Bart Van Gestel

De doorsnee hobby-journalist snuffelt rond naar nieuws, verhalen, meningen en zo verder. Anno 2018 gebeurt dit over het algemeen op de sociale media. Zo botsten we op het verhaal van Odin en Bart, twee jonge metalfans. Zij vonden mekaar in de muziek, en bij toeval op Dynamo Metal Fest. Gecharmeerd door het verhaal en bijhorende foto traden we in contact met de ouders van beide kerels. Het verhaal achter hun vriendschap vind je hier.

Hoi Bart en Odin! Wij van amped-up.be zijn benieuwd naar jullie metalverhaal. Jullie ouders vertelden op Facebook dat jullie beiden naar Dynamo Metal Fest zijn geweest en daar mekaar hebben leren kennen. Vertel eens hoe dat gebeurde?

Ouders: Bart en Odin hebben elkaar niet echt bewust op Dynamo ontmoet. Ze hadden elkaar wel gespot in de Silent Jam-tent van de Metal Factory. Bart heeft gitaarles en Odin heeft drumles dus de beide heren gingen steeds naar die tent toe. We hebben elkaar door de vele foto’s en filmpjes op o.a de Facebook-pagina van Dynamo echt leren kennen. De jongens lijken zoveel op elkaar dat we soms in de war waren over wie er nou op welke foto stond. Uiteindelijk heeft een van ons de ander een berichtje gestuurd met: “joh… Ik heb ook zo’n jochie rondlopen”. Het mooie was dat we beide de foto’s van de ander hadden laten zien en dat ze beide reageerde met: kijk nou! Dat jongetje is net zoals ik! En na wat heen en weer chatten en stemberichten tussen ons en de jongens hebben ze elkaar tijdens de Metal Meeting in de Efteling écht voor het eerst bewust in levende lijve ontmoet.

Bart: De eerste keer dat ik Odin zag was nog leuker dan mijn verjaardag. Hij is net als ik en ik hoef me niet in te houden of aan te passen. Hij is de enige die mij leuk vind zoals ik ben …. nou ja naast mijn allergrootste fan dan da’s mijn mama.

Odin: De eerste keer dat ik Bart in het echt zag was ik heel erg blij en vond het zo grappig om te zien dat we zo hetzelfde zijn. We hebben direct heel veel plezier gemaakt samen. Slayer roepen en grapjes maken. Ik wilde ook direct dat hij op mijn komende verjaardag zou komen. Bart en ik begrijpen elkaar in alles. En nu videobellen we vaak en spreken ook af om leuke dingen te gaan doen. Bart is mijn beste vriend van de wereld!

Welke metalbands vinden jullie geweldig?

Bart: Athrax, Slayer [ SLAYERRRR ] Sex Pistols, Rammstein, Five Finger Death Punch, PanteraBring Me The Horizon en Obituary

Odin: Gojira, Amenra, Ghost, Opeth, Mastodon, Ayreon, DVNE, Moonspell, Leprous, Metallica en Testament.

Welke bands die je nog niet zag zouden jullie ooit eens heel graag willen zien?

Bart:  Slayer voor ze stoppen! Rammstein en Five Finger Death Punch.

Odin: Amenra!!! Opeth en Leprous ook en die ga ik ook echt zien, want ik mag mee naar Dynamo Metal Fest 2018 en Fortarock en ik mag ook weer naar Gojira toe!

Zijn er naast Dynamo Metal Fest ook andere metalfestivals waar je graag naartoe wil, of zelfs al geweest bent?

Bart: Dit wordt de derde keer dat ik mee mag naar Dynamo Metal Fest. Ik wil naar elk festival waar Anthrax speelt!

Odin: Ook ik mag voor de derde keer mee naar Dynamo Metal Fest. Ik wil heel graag naar Graspop maar papa en mama vinden me nog te jong daarvoor.

Odin, jij mocht op Dynamo Metal Fest een tekening geven aan Mario Duplantier van Gojira. Waarom wilde je dat doen?

Odin: Ik wilde Mario heel graag ontmoeten en hem een tekening geven omdat Gojira mijn favoriete band is en Mario mijn lievelingsdrummer is… Nou eigenlijk is mijn drumleraar Mike mijn lieveling maar Mario vind ik de beste drummer van de wereld! Ik vond het wel een beetje spannend of het wel ging lukken maar ook heel leuk! Ik kreeg een drumstok, een high five, een boks en een knipoog van Mario.

Hebben jullie ook al eens een metalconcert in een zaal bezocht? Zo ja, kan je er noemen?

Bart: Ik ben naar Athrax en Helloween geweest.

Odin: Ik mag al best vaak mee met papa en mama naar concerten. Ghost heb ik al gezien in Utrecht, in Tilburg en in Amsterdam. Een paar maanden geleden mocht ik mee naar Amsterdam om Mastodon te zien. Soms vind ik het voorprogramma wel stom.

Heb je ook cd’s/vinylplaten/cassettes,… van metalbands? Welke vinden jullie de beste?

Bart: Among The Living van Anthrax!!!

Odin: Ik heb maar 2 eigen cd’S… die zijn van Ghost. Maar ik heb heel veel muziek op mijn mp3-speler staan. Magma van Gojira is mijn favoriet.

Dragen jullie ook band shirts? Welke vinden jullie de meest coole shirt?

Bart: Slayer, Rammstein, Anthrax, Pantera, Five Finger Death Punch…Mijn favoriete is die van Five Finger Death Punch!

Odin: Ik heb een shirt van Opeth, AC/DC, Slayer, Iron Maiden, Ghost, Mastodon, Nirvana, Gojira, Metallica, Rammstein en van Motörhead. Mijn Gojira- en Iron Maiden-shirts vind ik het mooist.

Jullie hebben ook al supercoole patchvesten. Welke patches staan er al op?

Bart: Achterop staat Slayer. Voorop staat Bring Me The Horizon. Ik ben nog er maar net mee begonnen dus ik heb er nog niet zoveel. Maar ik wil heel graag nog van Anthrax, Rammstein en Five Finger Death Punch.

Odin: Achterop staan er twee van Gojira en voorop heb ik Slayer, Iron Maiden, Ghost, Motörhead, Opeth en Volbeat. Ik heb er nog twee die mama er nog op moet maken. Eentje van At The Gates en eentje van Mastodon.

Odin en Bart bij de Efteling Metal Meeting

Wat vinden jullie vrienden en vriendinnen er van dat jullie echte metalfans zijn?

Bart: Ze vinden mij raar dus heb ik niet veel vrienden Daarom ben ik zo blij met Odin. Nu weet ik dat ik niet alleen ben. Hij is net als ik.

Odin: Andere kinderen snappen niks van mij. Ze vinden me raar en soms ook wel stoer omdat ik drum. Ik wou dat Bart in mijn klas zat… die hoef ik niks uit te leggen hoor! Hij is net als ik.

Zouden jullie zelf ooit in een metalband willen spelen? Indien ja, welk instrument zou je dan spelen?

Bart: Jaaaaaaa ik speel gitaar en ik wil net zo goed worden als Scott Ian MAAR DAN MET HAAR !!

Odin: Ik ga later niet werken! Ik word alleen maar drummer. Ik wil net zo goed als Mario worden! Ik zit nu in een rockbandje. Dit vind gewoon fijner dan zoals de meeste kinderen uit mijn klas op woensdagmiddag afspreken.

Dank je voor jullie verhaal!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

23okt19:0023:00Amenra @ L'Eden - Charleroi

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X