Bart Van Gestel

Fans van Sepicflesh of Fleshgod Apocalypse opgelet: Dead Alone is een band die je gaat smaken. Hun nieuwste werk heet Serum, en werd door uw dienaar met veel plezier bekeken door het oculair. Melodische death metal van uiterst genietbaar niveau!

Dead Alone, momenteel een driemansmachine, werd opgericht in de eerste jaren van het nieuwe millennium in de buurt van München. Met Serum staat ondertussen de teller op vijf volledige albums.

De band doet zijn stinkende best om telkens een weldoordacht album af te leveren. Omwille van enkele personeelswissels zag de band de kans om een nieuwe weg in te slaan voor Serum. Dit resulteert in hun meest mature plaat tot nu toe. Een lange zoektocht naar de perfecte balans tussen muziek, teksten en illustraties heeft hen drie jaar gekost, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Serum handelt over de brute realiteit van de onderdrukking, waarin de mensheid zijn eigen ondergang bewerkstelligd door het meedogenloos uitbuiten van hoop en geloof. De wereld, in het album opgebouwd door de brullende gitaren, intense baslijnen en drijvend drumwerk, manifesteert zich hierdoor als dystopisch en immoreel.

Serum werd een erg genietbaar geheel vol melodische death metal met sfeervolle interludia en ruimte voor dynamiek en interpretatie. De orkestrale stukken werden mee in mekaar geknutseld met hulp van Frieder Loch (voormalig lid van de blackies van Todtgelichter). De transparante en krachtige sound werd door Dinos Prassas (Septicflesh) gemixt en gemasterd.

Daar waar Septicflesh in 2017 zich erg hoog in de jaarlijstjs wist op te werken met Codex Omega, ziet Dead Alone een uitgelezen kans om op dit succes een graantje mee te pikken en met hulp van het juiste personeel zichzelf behoorlijk wat momentum mee te geven voor deze puike release.

Dead Alone, hier nog met gitarist Michael ‘Michi’ Grabow

Op het moment van schrijven vernemen we dat gitarist Michael Grabow besliste om uit de band te stappen. Een voor de band erg ongelukkig moment, net na de release van het album dat voor Dead Alone veel zou kunnen betekenen. Erg jammer.

Tracklist:

  1. Delusion
  2. The Fall
  3. Indoctrination
  4. Faith…
  5. Four Prophets
  6. Swarm
  7. Fear
  8. Praise The End
  9. Black Swans
  10. Born To Decay

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X