Rotthier Peter

In oktober 2016 konden we al kennismaken met de nieuwe zangeres van Leaves’ Eyes, Elina Siirala, een Finse die haar vocalen ter beschikking stelde aan de Britse band EnkElination. Toen al besefte iedereen dat Alexander Krull en zijn kornuiten een meer dan perfecte vervangster hadden gevonden voor Liv Kristine.

Elina weet ook op dit, voor haar, eerste full album met de band zonder probleem te overleven. Wat ik meer dan een jaar al over deze dame schreef wordt op Sign Of The Dragonhead alleen maar bevestigd. Deze sopraan is een echte versterking voor Leaves’ Eyes. Kristine was zeker geen slechte vocaliste, maar zij had haar beperkingen en had live soms toch moeite om het niveau van de albums te halen terwijl dat bij Elina absoluut niet het geval is. Gewoon de intro van Like A Mountain beluisteren en je weet dat dit een topzangeres is die Leaves’ Eyes extra glans meegeeft waardoor ze nu echt tot de absolute top behoren in het wereldje van de female metal en evenwaardig vernoemd mogen worden met bands als Epica, Nightwish en Within Temptation.

Muzikaal tapt Leaves’ Eyes nog steeds uit het zelfde vaatje. Een mix van epische metal en gothic overgoten met een vleugje folk. Af en toe mag Alex Krull nog wat grunts toevoegen aan de songs, wat een schril contrast oplevert met de engelachtige vocalen van Siirala.

We mogen dan ook besluiten dat Leaves’ Eyes de wissel van frontvrouwe zonder probleem is doorgekomen. Sterker nog; de band heeft een positieve evolutie ondergaan en pakt op dit nieuwe album uit met sterke en afwisselende songs die grotendeels gedragen worden door een vocaliste van wereldklasse. Aanrader!!!

Tracklist:

 1. Sign Of The Dragonhead 04:07
 2. Across The Sea 03:49
 3. Like A Mountain 04:44
 4. Jomsborg 03:25
 5. Völva 03:38
 6. Riders On The Wind
 7. Fairer Than The Sun
 8. Shadows In The Night 03:48
 9. Rulers Of Wind And Waves 03:00
 10. Fires In The North 04:21
 11. Waves Of Euphoria 08:01
 12. Beowulf 04:07 (Audio Bonus Digibook)
 13. Winter Nights 03:40 (Audio Bonus Digibook)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

20feb18:3023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Rockhal - Esch-sur-Alzette - LU

maart

Geen concerten

X