Sebastiaan Schabon

The Crown is een band met een woelig verleden. Met twee naamsveranderingen en een sabbatpauze van 2004 tot 2008 duurde het toch een tijdje vooraleer deze Zweden stabiliteit gevonden hadden. Ikzelf ben ze eerlijk gezegd een beetje uit het oog verloren de laatste jaren, tot op tweede kerstdag. Toen viel de op 12 januari 2018 te verschijnen ep genaamd Iron Crown in mijn digitale mailbox. Mijn hart maakte toen een klein sprongetje en al helemaal toen ik hoorde dat ze in 2018 ook nog eens een nagelnieuwe plaat zouden uitbrengen. Deze ep was dus slechts een voorsmaakje, maar wat voor een voorsmaakje! Voor deze release vond The Crown wederom onderdak bij Metal Blade Records.

Veel valt er misschien niet te zeggen over een ep van twee tracks, maar misschien toch wel even de belangrijkste kenmerken vermelden: razendsnel, zeer brutaal en verschroeiend hard. Beide tracks staan bol van death/thrash metal van het allerhoogste niveau. Er wordt de luisteraar geen moment van rust gegund, daar zorgen Iron Crown en Ride The Fire wel voor. The Crown haalt telkens opnieuw vernietigend uit zonder een steek te laten vallen.

Tja, wat kan ik nog meer zeggen? The Crown heeft hun belofte van een verwoestende ep meer dan waar gemaakt. De verwachtingen zijn dus op zijn zachtst gezegd enorm hoog voor de volwaardige studioplaat die er in 2018 aan komt. Godzijdank heb ik deze band terug gevonden, het is nog maar 12 januari als deze plaat uitkomt, maar ze maakt nu al kans op de award ‘ep van het jaar 2018’!

Tracklist:

  1. Iron Crown
  2. Ride The Fire

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

april

22apr(apr 22)12:0024(apr 24)23:59KEEP IT TRUE XXIIITAUBERFRANKENHALLE - LAUDA-KÖNIGSHOFEN - DUITSLAND

mei

10mei18:4023:59Enslaved + Intronaut + Obsidian Kingdom + Crown @ De Helling - Utrecht

11mei19:0023:00Enslaved + Intronaut + Obsidian Kingdom + Crown @ Maison Folie Beaulieu - Rijsel (Lomme)

Loading
Share This
X