Bart Van Gestel

De Amerikanen van Silenmara heeft een zes tracks tellende ep klaar: A Darkened Visionary. Het eerste nieuwe werk sinds het in 2015 verschenen Methods.

Wat krijg je als je de Zweedse Gothenburg-sound mengt met Florida death metal? Juist ja, Silenmara! In het bijna tienjarige bestaan van de band kwam deze inmiddels met twee full-length albums en een ep. Daarnaast is er nu de tweede ep A Darkened Visionary.

De bovengenoemde stelling komt van de band zelf. Daar kan ik me echter niet helemaal bij aansluiten. De Gothenburg-sound, die is er wel. De Florida death is in geen velden of wegen te bespeuren. Toch niet die wij kennen als bijvoorbeeld Deicide of Obituary. Wat is er dan wel: erg Amerikaans klinkende melodic death die ondersteund wordt met herkenbare riffs die we ook zien bij pakweg een In Flames.

Ondanks de eerder negatieve doorklank van deze vaststelling is A Darkened Visionary toch een leuk zoethoudertje voor fans van bands als Mnemic of Killswitch Engage. Er wordt knap gesoleerd. Er worden al eens zijsprongetjes gemaakt naar djent. De afwisseling tussen screams/grunts en cleane zang van Reggie Miller klinkt niet onaardig. Toch ontdoe ik mij niet van het gevoel dat ik het al eens eerder gehoord heb. Daarom is A Darkened Visionary toch geen blijvertje.

Tracklist:

  1. God Particle
  2. Bed Of Lies
  3. Visionary
  4. Rampallian
  5. Locust
  6. The Black

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

20feb18:3023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Rockhal - Esch-sur-Alzette - LU

maart

Geen concerten

X