Bjorn Wielockx

Het succes van festivals als Groezrock, Jera On Air en The Sound Of Revolution zorgt voor een kwaliteitsvolle lichting bands. De laatste jaren zit het genre weer in de lift, getuige talentvolle bands als Moments, If I May, Royal Jake en Minded Fury. Ook de mannen van Lotus zijn binnen het hardcoregenre al lang geen onbekende meer. In 2014 bracht deze Antwerpse band met Israël een meer dan verdienstelijke debuutplaat uit, al liet de doorbraak bij het grote publiek op zich wachten. Drie jaar later zijn ze klaar om met The Road To Calvary heel België en Nederland te overtuigen.

Wie de eerste plaat in zijn collectie heeft, zal deze ongetwijfeld al grijs gedraaid hebben. De band die je hierop kon terugvinden, was er één die zijn hardcore zonder tierlantijntjes aan de man probeerde te brengen.  Hierdoor kwam de hardcore veel puurder over wat de die-hardliefhebbers alleen maar konden toejuichen. Op deze opvolger, The Road To Calvary, werd er echter wat gesleuteld aan de succesformule. Chaos, authenticiteit en woede zijn nog steeds de pijlers binnen het geheel, alleen durft de band nu wél buiten de lijntjes van het genre te kleuren.

In de zomer van dit jaar bracht de band een ep’tje uit met drie nummers. Één van die nummers, namelijk The Blade, staat ook op deze The Road To Calvary. Hierop was de verandering binnen de band al terug te vinden. Zoals vanouds schiet Lotus furieus uit de startblokken. Wanneer het nummer zo’n dertig seconden ver is wordt het plots echter allemaal wat duisterder/mysterieuzer. Het zorgt ervoor dat het two-stepritme, dat wat later uit je boxen knalt, des te beter in de verft komt te staan. Tijdens een show van de Antwerpenaren zal er veel én stevig ‘gedanst’ worden.

Zeker als je weet dat naast de gekende hardcore ook wat rock-elementen werden overgeheveld. Deze zorgen naast een toegankelijkere sound ook voor een soort groove die perfect past binnen het energieke geheel. Zowel voor een nieuwkomer binnen het genre als een oude rot, zal deze verfrissende mix meer dan overtuigen. De groovy sound zorgt er gelukkig niet voor dat de intensiteit afneemt. Doordat de hardcore zo authentiek geserveerd wordt, voelt het nog even rauw aan als op de debuutplaat. De vocalen zorgen samen met het muzikale aspect voor een herkenbaar geluid, waardoor je de band al snel uit de massa kan onderscheiden.

Naast de groovy sound is er ook ruimte voor wat opbouw en donkere gitaarlijnen. Deze elementen zorgen er dan weer voor dat ook de metalfans zich aangetrokken zullen voelen. Lotus heeft zo’n uitgebreid palet waaruit het kan kiezen… bizar genoeg blijft het een hardcoreband pur sang. Live zal Lotus dan ook alles op alles zetten om een zaal in vuur en vlam te zetten. Met de tien nummers vanop The Road To Calvary, zal de band overal potten breken.

Israël was al een fantastische introductie, deze nieuwste plaat bewijst dat we in België met Lotus weer een kanjer rijker zijn. De muziek is volwassener geworden, maar heeft niet aan agressiviteit moeten inboeten, gelukkig maar. Of je nu een hardcore- of metalfan bent, beide kampen zullen snel overtuigd zijn. Deze band gaat het nog ver schoppen…

Tracklist:

  1. The Weight
  2. The Violence
  3. The Slit
  4. The Rift
  5. The Plea
  6. The Drudge
  7. The Blade
  8. The Enstrangement
  9. The Cull
  10. How I Wish Having Skeletons In My Closet Was Still Just A Figure Speech

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

02feb18:3023:00Harakiri For The Sky + Schammasch + Groza @ Het Entrepot - Brugge

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

maart

Geen concerten

X