Ashley Bickx

Void Of Vision is een vijfkoppige, Australische metalcoreband, die met de ep Disturbia toe is aan zijn tweede wapenfeit na de uit 2013 afkomstige debuut-ep Broken//Bones. Op 10 november verscheen dit tweede werkstukje, maar het zou zonde zijn om deze korte portie strakke metalcore niet van een review te voorzien. Liefhebbers kunnen bij deze alvast klikken op ‘verder lezen’!

2017 bracht voor de liefhebbers van het core-genre heel wat moois, maar van een echte grand cru was er toch geen sprake. Daarvoor was het aantal topreleases net iets te beperkt. Toch mochten we dit jaar kennismaken met enkele veelbelovende bands binnen het genre. Ondanks dat deze Disturbia reeds het tweede wapenfeit is, mag Void Of Vision gerust tot dit kransje talentvolle acts gerekend worden. Iets wat na het beluisteren van deze tweede ep zeker en vast duidelijk zal worden.

Disturbia bevat vier nagelnieuwe songs, die vlot van elkaar te onderscheiden zijn. Iets wat binnen het genre toch niet altijd zo vanzelfsprekend is. Met Spite trakteren ze de luisteraar meteen op een stevige mokerslag van jewelste. Met zijn lengte van anderhalve minuut mag dit nummer dan wel het kortste zijn van deze ep, de intensiteit en kracht die Void Of vision in dit korte nummer weet te proppen, is alvast veelbelovend.

Ghost in the Machine werd eerder al vrijgegeven als single en dat is ook best te begrijpen: Strakke riffs in combinatie met de schreeuwerige vocalen tillen dit nummer naar een hoger niveau. Tijdens het refrein schakelt de band dan weer over naar het zweverige aspect, dat we gewoon zijn van een band als Northlane.

You Won’t Bring Me Down is aanvankelijk nog zo een brok agressie, zij het dan dat is enigzins wordt getemperd door het net iets te zoete refrein. Grey Area blinkt dan weer uit door zijn fenomenale gitaarspel en loeiharde breakdown halverwege het nummer.

Het mag duidelijk zijn dat Void Of Vision met deze Disturbia meer dan bevestigd heeft. Nu maar hopen dat de eerste langspeler niet te lang meer op zich laat wachten. Met UNFD heeft deze band alvast een prima sparringpartner weten te strikken. Sterke ep van een band die heel wat in zijn mars heeft. Op 21 januari passeren ze trouwens in Antwerpen om Kavka in vuur en vlam te zetten samen met Miss May I, Fit For A King en Currents.

Tracklist:

  1. Spite
  2. Ghost In The Machine
  3. You Won’t Bring Me Down
  4. Grey Area

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

15oktalldayProgtime 2022

november

Geen concerten

Loading
Share This
X