Ashley Bickx

De donderdag van Graspop-editie 2014 is mij om één welbepaald reden altijd bijgebleven. Persoonlijk weet ik amper nog welke bands er die dag op de buhne stonden, maar het optreden van één Belgische band staat nog altijd op mijn netvlies gebrand. Temptations For The Weak zal wellicht bij weinigen een belletje doen rinkelen. Doodzonde, want de combinatie van metalcore en thrash metal sloeg toen gewoonweg in als een bom. Op 3 november 2017 bracht dit gezelschap een nieuwe ep uit genaamd Banished Heroes. Toen ik enkele weken voor de release een fysiek exemplaar ontving in mijn brievenbus was het net of de Sint op bezoek geweest was. Het schrijven van een passende review was dan ook geen probleem.

Dat er in België heel wat talent huist op metalgebied is ondertussen een algemeen bekend gegeven. Meer dan ooit floreert de Belgische metalscene. Een band die zeker thuis hoort bij het rijtje Belgische topacts is Temptations For The Weak. Ondertussen draait deze band toch al de nodige jaartjes mee, maar een echte doorbraak hebben zij tot nu toe jammer genoeg nog niet weten te forceren. Iets wat ik persoonlijk nooit echt begrepen heb. Brutaal, technisch, maar toch catchy. Zo valt de muziek van Temptations For The Weak nog het best van al te omschrijven. De combinatie van metalcore en thrash metal valt wat te vergelijken met hetgeen Trivium op Ascendancy liet horen. Alleen al hiervoor is deze band het beluisteren waard.

Met Banished Heroes is Temptations For The Weak klaar voor een nieuwe stap in zijn muzikale carrière. Er is deze keer niet alleen gekozen voor een nieuw logo, maar ook de muziek heeft een kleine transformatie ondergaan. Gelukkig maar een kleine, want aan het muzikale concept moest naar mijn mening niets veranderd worden. Ditmaal is het allemaal net een tikkeltje toegankelijker, wat hopelijk zijn steentje bij zal dragen tot de definitieve doorbraak van deze heren.

De vier nieuwe nummers die Temptations For The Weak de luisteraar hier voorschotelt, zijn stuk voor stuk songs waar de klasse van af druipt. Elke muzikant van dit quartet beheerst zijn instrument quasi tot in de perfectie, maar het is toch vooral frontman Djoni Tregub, die werkelijk een dijk van een prestatie neerzet: eerst en vooral beschikt hij over een klok van een stem. Zowel de harde vocalen als de cleans neemt hij zonder proberen voor zijn rekening. Maar daar blijft het niet bij, want naast een vocale knalprestatie is Djoni Tregub ook een meer dan begenadigd gitarist. Luister maar eens naar de spetterende gitaarsolo’s die op deze ep terug te vinden zijn en je zal perfect begrijpen wat ik bedoel!

Het kiezen van een favoriet nummer is werkelijk een helse opgave, want alle vier hebben ze een eigen smoelwerk. Als er dan toch een keuze gemaakt moet worden, gaat mijn voorkeur uit naar het derde nummer, namelijk Restoring The Fire, dankzij zijn catchy refrein en dito gitaarsolo. Eigenlijk is het kiezen van een favoriet nummer een onethische kwestie, die de band bovendien oneer zou aandoen. Maak gewoon 16 minuten vrij en geniet en van hetgeen Temptations For The Weak hier laat horen.

Banished Heroes is gewoonweg een dijk van een ep van een band die tot nu toe nooit heeft weten teleurstellen ondanks het feit dat de grote doorbraak tot nu toe nog altijd op zich laat wachten. Bij deze wil ik dan ook een warme oproep lanceren richting metalminnend België om deze band absoluut een kans te geven. Van spijt zal achteraf absoluut geen sprake zijn. Dat kan ik je wel verzekeren!

Wie deze ep graag aan zijn collectie wil toevoegen, kan altijd de band contacteren via Facebook of gewoon afzakken naar een optreden om deze toppers live aan het werk te zien en daarna de ep aan te schaffen. Voor slechts vijf euro draait deze knaller van een ep reeds zijn toertjes in jouw cd-speler!

Tracklist:

  1. Saviour
  2. Banished Heroes
  3. Restoring The Fire
  4. Escape The Storm

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

augustus

12augallday14Alcatraz Festival

september

Geen concerten

Loading
Share This
X