Als een metalhead zoals ik al eens een mindere periode heeft, dan is er altijd de muziek om mij daar doorheen te helpen. Zo kwam ik een tijdje geleden deze Exhale van het Oostenrijkse Lost Dreams tegen. Zij brachten deze plaat uit op 26 mei via Massacre Records. Na enkele luisterbeurten werd volgend oordeel geveld.

Er staan veertien tracks op deze schijf en er springt vrijwel meteen ééntje in het oog: Lethargy. Vrij vertaald als een staat van uitputting die gepaard kan gaan met depressie. Een bijzonder hevig nummer waar waarschijnlijk veel emotie in verwerkt zit, anders kan je nooit zo een energieke track maken. De blastbeats hameren genadeloos op je trommelvliezen in en de gitaren produceren heerlijke, melodisch getinte riffs. Dat staat een beetje in contrast met de demonische vocals van Sebastian Brandauer. En toch vormen die aparte elementen samen een vlot luisterend geheel.

Het is reeds de zesde volwaardige studioplaat van dit melodische deathmetalkwintet dus je kan wel stellen dat hij zijn strepen ondertussen al wel verdiend hebben. De instrumenten en zang zijn goed op elkaar ingespeeld maar toch lijkt het alsof er iets niet klopt. Op een deel van de tracks lijkt het evenwicht tussen melodie en death metal een beetje verstoord te zijn. De ene keer hoor je meer melodie, de andere keer blaast de death metal je weer achterover. Daar moeten ze in de toekomst toch wat aan werken.

Al bij al is dit een degelijke plaat geworden. Lost Dreams zal hiermee geen al te hoge ogen gooien, maar weet mij toch aangenaam te verrassen.

Tracklist:

 1. Ego
 2. Lethargy
 3. Crashing Beyond The Horizon
 4. Kyrie Helleison
 5. Finding X
 6. Oscillating
 7. Bitter Pills
 8. Weight Of The World
 9. Silence
 10. Deluded
 11. Nocturnal Delirium
 12. It’s Not A Game, It’s An Onslaught
 13. Purple Clouds
 14. Tranquilize
7/10

Lost Dreams - Exhale

Label: Massacre Records
Releasedatum: 26 mei 2017
Lost Dreams Facebookpagina

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
X