Ashley Bickx

Als recensent zijnde, is het al eens leuk om buiten de lijntjes van de persoonlijke interesses te kleuren. Doorgaans richt ik mij liever tot het core-genre en de betere thrash metal in al zijn vormen. Black metal laat mij op zich zeker niet koud, maar voor het neerpennen van een degelijke review beschouw ik mezelf toch net dat tikkeltje onervaren. Desondanks wou ik met het debuutalbum van het Zweedse Kadaverdisciplin mijn horizonten proberen verruimen. Hammerheart Records voorzag dit album van de nodige ondersteuning en publiciteit. De review van Death Supremacy  kan je hier lezen. 

Kadaverdisciplin mag dan wel een compleet nieuwe band zijn, toch bestaat de line-up uit leden die al heel wat ervaring hebben in de muziekwereld. Vooral drummer Fredrik Widigs zal bij velen meteen een belletje doen rinkelen, want enkele jaren geleden geselde deze snelheidsduivel nog met vol enthousiasme de drumvellen bij blackmetalgrootheid Marduk. Hiermee is er al meteen één belangrijke naam gevallen, aangezien Kadaverdisciplin op muzikaal vlak duidelijk de mosterd gehaald heeft bij bands zoals Watain, Dark Funeral en het eerder al aangehaalde Marduk. Verwacht je dus maar aan razendsnelle, verschroeiende stukken in combinatie met melodie. Heel wat melodie. Niet dat Kadaverdisciplin neigt naar het orchestrale zoals Dimmu Borgir, maar de extremiteiten van Belphegor zijn op deze Death Supremacy dan ook weer niet terug te vinden.

Slechte nummers zijn er op deze Death Supremacy niet te rapen, maar echte uitschieters ook niet. Laat dit alstublieft geen mankement zijn, want de sfeer die Kadaverdisciplin weet op te roepen, is er eentje zoals we dat gewend zijn van de absolute toppers in het genre. De enige reden waarom dit album dan ook geen hogere score meegekregen heeft, is omdat Kadaverdisciplin op muzikaal vlak weinig innoverend voor de dag komt. Daarvoor klinkt het allemaal net iets té veel als Marduk en Dark Funeral. Liefhebbers van stevige, razende Zweedse black metal zullen aan deze band absoluut geen buil vallen. Zeker geen mis debuutalbum, dat smaakt naar meer!

Tracklist:

 1. Death Supremacy
 2. The White Death
 3. Longing For Winter
 4. Mother Of Defeat
 5. Frozen Meadows
 6. Cyanide Finale
 7. Död Och Förödelse
 8. Landscapes Of Burning Limbs
 9. One Hundred Days
 10. Ripping Wounds
 11. Leading Them (Through The Pearly Gates)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

15oktalldayProgtime 2022

november

Geen concerten

Loading
Share This
X