De Amerikaanse band The End A.D. zal bij weinige onder jullie een belletje doen rinkelen. De mannen zijn sinds kort aan dit project begonnen en brachten onlangs hun eerste plaat op de markt. Zelf omschrijven ze zich als een metalband met hardcore- en punkinvloeden. Wanneer ik de promo ontving wist ik niet goed aan wat ik me kon en mocht verwachten. Wat het uiteindelijk is geworden kom je te weten in deze review.

Het geluid dat de mannen hier afleveren zal vooral de hardcoreliefhebbers aanspreken, al zullen de metalheads met een voorliefde voor snelheid niet lang nodig hebben om overtuigd te geraken. De vocal die verzorgd wordt door Ami Friend is zeer atypische voor het agressieve genre, maar zorgt er wel voor dat de band zich vanaf de eerste minuut weet te onderscheiden van het gros in het genre.

Vaak vinden metalfans dat hardcorebands iets te retorisch uit de hoek komen. Dit is zeker niet het geval bij The End A.D.. Muzikaal gezien staan ze zeer sterk in hun schoenen, hierdoor is het niet meer dan terecht om te spreken over een metalband. Hardleerse hardcore en metalfans kunnen deze plaat beter links laten liggen maar alles wat tussenbeide ligt zal aangenaam verrast worden.

Zoals je wel kan verwachten van een band als The End A.D., staan er op deze Scorched Earth zowel nummers die meer naar de metalkant leunen als nummers die wat meer hardcore getint zijn. Het zorgt voor een aangename afwisseling, waardoor deze debuutplaat perfect in één ruk kan beluisterd worden. De tweede track Wendy O. Williams, heeft net dat tikkeltje meer dan de andere nummers. Het heeft iets mysterieus over zich hangen waardoor de tempowisselingen harder aankomen.

Als de organisatie van Graspop dit schijfje in de bus krijgt, zal hij onmiddellijk overgaan tot het boeken van deze krachtpatser. Er zijn maar weinig bands die op deze manier een debuutplaat weten af te leveren. Vaak zijn startende bands opzoek naar een eigen sound terwijl The End A.D. bulkt van karakter. Een aanrader voor elke metal- en hardcoreliefhebber die openstaat voor andere invloeden.

Tracklist:

 1. Infinite Jest
 2. Wendy O. Williams
 3. The Intercessor
 4. Germs Burn
 5. When Wolf-Spiders Ruleth The Land
 6. Day Of The Locust
 7. Crawling From The Wreckage
 8. The Form Destroyer/Killing Floor
 9. Obsession (By Calvin Klein)
 10. The World
 11. Happy Now
 12. Voyage Of The Damned

9/10

The End A.D. - Scorched Earth

Releasedatum: 25 augustus 2017
Label: Massacre Records
The End A.D. Facebook

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
X