Bjorn Wielockx

Straight hardcore, ik blijf het geweldig vinden. Muziek die rechttoe rechtaan wordt geserveerd, zonder al die tierelantijntjes. Volgens verschillende, belangrijke magazines binnen de scène doet Cursed Earth iets onnatuurlijks, namelijk straight hardcore maken met invloeden uit het metalgenre. Hoe kan dit in hemelsnaam dan nog zuivere hardcore zijn? Wanneer ik deze plaat in de promobox zag verschijnen, was ik benieuwd of ik de internationale pers gelijk ging kunnen geven.

Het start allemaal zeer chaotisch tijdens de openingstrack War March. Het is pas wanneer Jazmine Luders haar keelgat openzet, dat je de eerste echte hardcore sferen kan opsnuiven. Iets later zetten de Aussies een breakdown in, waar live de armen en benen duchtig door in het rond zullen vliegen. Vervolgens keert het chaotische terug om weer in een duistere sfeer te belanden.

Deze duistere en mysterieuze sfeer is redelijk atypisch voor het genre, maar zorgt er wel voor dat, wanneer gitaar of zang invalt, alles nog destructiever op je afkomt. Live zal deze band elke zaal in vuur en vlam zetten, daar twijfel ik geen seconde aan.

Toch is er een minpunt te melden: Er staan slechts vijf nummers op dit schijfje, die goed zijn voor 10 minuten work-out. Gelukkig gaat het hier om een tweeluik. Hopelijk moeten we niet te lang wachten om ook het tweede deel te mogen aanschouwen.

Het is duidelijk dat ook ik helemaal ben gevallen voor de veelbelovende sound van Cursed Earth. De sound die ze de luisteraar voorschotelen is uniek, maar toch voelt het zo vertrouwd aan. Wanneer deze band eens in ons klein landje langskomt, zal ik zeker present zijn.

Tracklist:

  1. War March
  2. Broken
  3. Discarded
  4. Sanctioned Violence
  5. Violated

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

november

Geen concerten

december

Geen concerten

X