Ashley Bickx

Follow Me: Kill! Niet meteen een geschikte albumtitel om een goede indruk te maken bij de schoonpapa en schoonmama. In het oog springt hij daarentegen wel en zoals een econoom vroeger ooit zei: “Slechte reclame is ook reclame”. Dit wil echter niet zeggen dat deze, inmiddels vijfde langspeler van het uit Hannover afkomstige gezelschap Cripper een slecht album geworden is. Met hun eigenzinnige combinatie van thrashgeoriënteerde riffs en vocalen, die nauwe verwantschap vertonen met het deathmetalgenre, gooien deze dame en heren vooral in eigen land hoge ogen. Of Cripper met zijn vijfde worp recht in de roos geschoten heeft, kan je lezen in onderstaande review.

Uit de deal met het grote Metal Blade Records blijkt dat het vertrouwen groot is. Terecht, want globaal bekeken bestaat de discografie van Cripper uit meer dan solide albums. Deze Follow Me: Kill! mag dan ook beschouwd worden als een prima toevoeging aan het bestaande oeuvre. Ditmaal wordt er echter meer gekozen voor het mid-tempo werk. Iets wat goed uitpakt, want Cripper bewijst met nummers zoals World Coming Down en Running High dat ze het iets tragere werk meer dan onder de knie hebben. Bovendien horen we op het laatstgenoemde nummer frontvrouw Britta Görtz wat meer afstand doen van de harde grunts en haalt ze de cleane vocalen van onder het stof.

Liefhebbers van het snellere, snedigere werk hoeven echter niet te vrezen, want naast bovengenoemde mid-tempo beukers, zijn er ook enkele thrashgranaten terug te vinden. Opener Pressure legt het tempo van bij de start meteen lekker hoog en zorgt met enkele verrassende hooks voor een sterke openingstrack. Into The Fire, dat eerder al voorzien werd van een videoclip, biedt de luisteraar dan weer een verschroeiende gitaarsolo aan.

Hoewel de eerste zeven nummers vlot wegluisteren en blijk geven van muzikaal vernuft, mag de titel ‘memorabel’ toch op zak blijven. Verkeerd geoordeeld, zo blijkt, want met het achtste nummer op deze Follow Me: Kill! weet Cripper boven zichzelf uit te stijgen. Comatose is een lang uitgesponnen epos, dat van bij de eerste tot de laatste noot de luisteraar werkelijk bij de keel weet te grijpen. De zachte en harde passages vullen elkaar mooi aan en monden uit in spetterend slotstuk waarbij Britta Görtz het nummer echt wel tot een hoger niveau weet te tillen ondanks het feit dat ze niet beschikt over één van de sterkste stemmen in heel het metalgebeuren.

Follow Me: Kill! is een veelzijdig album, dat heel wat waar voor zijn geld biedt, gezien de speelduur van 56 minuten. Over het algemeen is dit album zeker geen absolute topper, maar dat mag geen beletsel vormen om deze band zomaar links te laten liggen. Wie Cripper dan ook een kans geeft, zal zeker heel wat luisterplezier beleven aan dit werkstukje. Met het nummer Comatose maakt dit Duitse gezelschap trouwens duidelijk dat ze uit het juiste hout gesneden zijn.

Tracklist: 

  1. Pressure
  2. Into The Fire
  3. World Coming Down
  4. Mother
  5. Shoot Or Get Shot
  6. Bleeding red
  7. Comatose
  8. Pretty Young Thing
  9. Running High
  10. Menetekel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

15oktalldayProgtime 2022

november

Geen concerten

Loading
Share This
X