Rotthier Peter

Vraag aan de doorsnee Graspop-bezoeker jonger dan veertig of hij ooit al gehoord heeft van Janet Gardner en je krijgt een reactie alsof ze het in Keulen horen donderen. Nochtans is deze mevrouw één van de pioniers van female fronted metal. Eind jaren tachtig was ze namelijk de frontvrouwe van de Amerikaanse meidenband Vixen die een meer dan matig succes boekten met hun albums Vixen en Rev It Up. Later verscheen nog Tangerine waarop het heavymetalgeluid plaats moest maken van voor een meer grungy geluid.

Daarna werd het heel stil rond de dames. Er volgden nog wel een paar pogingen om de band nieuw leven in te blazen maar langer dan enkele weken of maanden duurden deze reünies niet.

Vorig jaar trad de dame in het huwelijk met producer en Tyketto bassist Justin James en die echtelijke samenwerking mondde uit in de eerste soloplaat van Janet. Hierop schotelt het duo ons tien lekker in het gehoor liggende heavy rock songs voor waarbij de stem van Gardner centraal staat, want zingen kan deze dame wel.

Muzikaal liggen de meeste songs wel in het verlengde van wat de dame op de eerste twee Vixen albums liet horen, alleen klinkt het meestal een beetje te afgelikt en te gedateerd. Vooral dat laatste is een beetje jammer want ondanks pogingen om sommige songs een modernere inslag te bezorgen, komt dat er meestal niet echt uit zodat het met deze tien songs moeilijk wordt om nieuwe zieltjes te winnen.

Wie Vixen goed vond, kan zonder probleem dit album in huis halen. Ken je de band niet, probeer dan een van de eerste Vixen albums op de kop te tikken alvorens over te gaan tot aanschaf van dit solo debuut van Janet Gardner.

Tracklist: 

1. Rat Hole 
2. Hippycrite
3. If You Want Me
4. Candle
5. Your Problem Now
6. Let It Be Over
7. Lost 
8. The Grind
9. Best Friend
10. The Good or the Bye 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

02feb18:3023:00Harakiri For The Sky + Schammasch + Groza @ Het Entrepot - Brugge

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

maart

Geen concerten

X