Rotthier Peter

Met Rise Of Chaos is het Duitse Accept ondertussen al toe aan zijn vierde album met de Amerikaanse zanger Mark Tornillo achter de microfoon. Het duurde een tijdje alvorens de ‘die hards’ het over hun hart konden krijgen om naar Accept te luisteren met een andere brulboei als Udo Dirkschneider, maar Tornillo bewees met elk album meer en meer dat hij de perfecte vervanger was voor de kleine soldaat die in de jaren tachtig Accept wereldfaam bezorgde.

Mede dankzij Mark staat Accept anno 2017 zowat op hetzelfde niveau als midden jaren tachtig. Het feit dat hij ook in staat blijkt te zijn om bij het zingen van de oude klassiekers de karakteristieke vocalen van zijn voorganger te evenaren, helpt natuurlijk heel wat.

Ook op Rise Of Chaos weet Tornillo zijn vocale mannetje te staan en laat hij horen dat zijn vocale spectrum heel wat breder is dan dat van Dirkschneider. Luister maar eens naar de stevige beuker Koolaid waar hij vocaal een mix uit zijn strot tovert van Brian Johnson, Bon Scott, Udo en Tornillo.

Als we het totaalpakket van Rise Of Chaos onder de loep nemen, komen we tot de vaststelling dat de heren Hoffmann en co. er weer netjes in geslaagd zijn om een stevig heavymetalalbum uit hun muzikale schrijfpennen te toveren dat de tand des tijds netjes doorstaat. De vibe van de gloriejaren zit er nog steeds veelvuldig in, maar de toetsen van de huidige tijdsgeest vervolledigen het verhaal zodat ook de jonge garde dit met de paplepel naar binnen kan gieten. Een perfect voorbeeld hiervan is Analog Man dat zonder probleem gepast had in mega klassieke albums als Metal Heart of Balls To The Walls waarmee de band nog maar eens bewijst dat metal van alle tijden geworden is.

Rise Of Chaos zal alvast een album worden dat aan het eind van het jaar in heel wat lijstjes terecht zal komen van de betere albums die dit jaar op de markt verschenen zijn. Zelfs de integratie van twee nieuwe muzikanten heeft geen enkele afbreuk gedaan aan het concept Accept dat er heden ten dage opnieuw staat als een leading band in het genre. De stijgende lijn die Accept met Tornillo inzette op Blood Of Nations in 2010 bereikt met Rise Of Chaos een absoluut hoogtepunt dat geen enkele pure metalfan mag mislopen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X