Rotthier Peter

Voor wie vindt dat hij de laatste jaren te veel overspoeld wordt met berichtgeving over een Vlaams trio dat zich De Romeos noemt, is er nu een alternatief dat heel wat oude metalfans zullen smaken. Deze Amerikaanse Radiation Romeos hebben namelijk niemand minder dan Parramore “Perry” McCarty weten te strikken om de vocalen voor zijn rekening te nemen. De kerel is vooral bekend voor zijn zanggeluid op Fighting For The Earth, het debuut van het legendarische Warrior ergens midden jaren tachtig, een album dat door velen gezien wordt als een van de beste metalalbums ooit.

Al van bij de opener Radiation Romeos hoor je dat de kerel nog niets van zijn zangkwaliteiten verloren is en nog steeds weet te imponeren met zijn vocale kunsten.  Muzikaal spelen deze Romeo’s wel een melodieuze vorm van het metalgenre dat dertig jaar geleden commercieel waarschijnlijk wel enkele potten had kunnen breken, maar dat zich anno 2017 zal moeten beperken tot het publiek van de melorockers en die hard fans van Warrior.

Toch krijgt hij de ruimte in enkele hardere songs om het verleden op te rakelen zoals in Bad Bad Company, een nummer dat netjes zou passen in het Warrior-repertoire mocht het nanana-stukje overboord gegooid worden.

McCarty bedient zich nog steeds van een lekker rauw stemgeluid maar weet toch nog te verrassen zoals in de ballad Like An Arrow waar hij vocaal normaal klinkt in de strofes en tijdens het refrein gaat klinken als Klaus Meine zonder accent. De song zelf had trouwens de zoveelste akoestische ballad van de Scorpions kunnen zijn, maar neen, het is er eentje van Radiation Romeo’s. Like An Arrow is zo’n ballad die opgepikt moet worden door een of andere grote radiozender en die dan kan uitgroeien tot een wereldhit.

Radio Romeos blijft op de rest van hun debuut trouw aan de melodieuze rock, maar weet geregeld uit te pakken met heavy riffs die het geheel toch ook een extra heavy metal tintje geven en waardoor de songs heel veel afwisseling hebben. Voeg daarbij nog een wereldzanger en je hebt een perfect menu voor een goede band.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X