Rotthier Peter

Bloody Hammers is een Amerikaans eenmansproject van Anders Manga die als sinds 2011 zijn duistere muziek door het heelal stuurt. Voor hij met Bloody Hammers op de proppen kwam, musiceerde hij onder de naam Darkwave en bracht hij muziek die onder de noemer death-rock te plaatsen was. Met zijn Bloody Hammers-project tapt de man uit een duister vaatje dat een mix herbergt van gothic, dark, doom en new wave dat hij verweeft tot prachtige luisterstukken. Zijn tweede album Lovely Sort Of Death dat in de zomer van vorig jaar bij hetzelfde label verscheen, was een pareltje in zijn genre en een mens hoopt dan vooral dat de opvolger minstens voor eenzelfde oorgasme zorgt.

Al bij de opener Gates Of Hell merk je dat Manga het deze keer anders heeft aangepakt. Van bij de openingsnoot zit er tempo in het nummer dat vooral herinneringen oproept aan het betere new wave werk uit de eighties. Om een idee te hebben in welke richting je Gates Of Hell kan plaatsen denken we aan de Temple Of Love van Sisters Of Mercy. Hetzelfde kan je zeggen van opvolger Blood. Hierin wordt echter meer harde moderne thrashy rock geïntegreerd en krijgen de keyboards een belangrijke functie om de song naar een hoger niveau te tillen. Let vooral op het plotse einde van de song.

Afgaand op het derde nummer op deze mini maakt Anders muzikaal een omgekeerde beweging. Ging hij op Lovely Sort Of Death nog van trage, met doom doorspekte geluiden naar snellere met new wave bevolkte rocksongs dan evolueert hij deze keer van harde nummers met tempo naar trager materiaal zoals je kan horen op Beyond. Wat ook opvalt is dat de muziek die Manga gecomponeerd heeft op het eerste deel nog wel drama bevat maar minder triest geworden is.

Misschien dat de man het geluk gevonden heeft want op de bijgevoegde foto’s van de band staat er een dame naast hem en misschien heeft zij er voor gezorgd dat de tristesse uit de songs van Lovely Sort Of Death verdwenen is. Feit is dat de songs op The Horrorfic Face of Bloody Hammers muzikaal nauwer bij elkaar aansluiten en vooral meer tempo herbergen. Gelukkig vergeet de man ook niet te zorgen voor magistraal gecomponeerde nummers die beklijvend zijn, ondanks dat hij verder experimenteert met de stijlen die hij integreert in het geluid van Bloody Hammers.

Het effect van het trage All The Colours Of The Dark met de ronkende gitaren op de achtergrond, zorgt wederom voor een perfecte combinatie van de diverse door Bloody Hammers gebruikte stijlen in een song. Het duo gaat op hetzelfde elan verder op The Bloodsucker Leads The Dance om zo in perfecte schoonheid te eindigen.

Bloody Hammers weet al het goede uit Lovely Sort Of Death te bevestigen en is zelfs nog verder geëvolueerd waardoor de composities nog dieper door merg en been gaan.

Tracklist:

1. Gates of Hell
2. Blood
3. The Beyond
4. Vultures Circle Overland
5. All the Colors of the Dark
6. The Bloodsucker Leads the Dance

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

23okt19:0023:00Amenra @ L'Eden - Charleroi

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X