Alcatraz Metal Festival 11/08/2017 tem 13/08/2017: tiende opendeurdagen!
Rotthier Peter

We schrijven 2008. De stad Deinze en de VZW Alcatraz slaan de handen in elkaar om de misdaad te bestrijden door middel van muzikale bemiddeling. Ze willen door middel van het samen musiceren zowel kleine als zware criminelen op het rechte pad brengen. Om dat doel te bereiken besluiten ze een tijdelijke surrogaat gevangenis op te richten in de Brielpoort om zo een aantal gedetineerden de kans te geven om hun muzikale creaties  wereldkundig te maken tijdens een opendeurdag.

Al snel werd duidelijk dat het project aansloeg en de daarop volgende jaren kreeg de organisatie steeds meer aanvragen uit het buitenland om deel te nemen aan het project. De Brielpoort werd te klein en stap voor stap werd het project dan ook uitgebreid.

Het tijdelijke huis van bewaring verhuisde naar Kortrijk waar de organisatie meer ruimte had om dit proefproject verder uit te breiden. De publieke belangstelling voor deze jaarlijkse open deur in de tijdelijke gevangenis werd elk jaar groter en groter zodat de organisatie genoodzaakt werd om de deuren van hun instelling een dag extra open te houden.

Inmiddels zijn we tien jaar verder en door de belangstelling van heel wat internationale besturen die ook hun muzikaal gevangenisproject wereldkundig willen maken, viert Alcatraz dit lustrum met een derde dag zodat nog meer misdadigers de kans krijgen op clementie.

In de voorbije jaren zagen we ook dat de misdaden van de optredende gangsters steeds groter en groter werden en de organisatie stond er prat op dat door hun bemiddeling en de kans die zij aan deze mensen gaf heel wat onheil in de wereld voorkomen werd.

Om de potentiele bezoekers van de driedaagse opening van de Vlaamse Alcatraz-gevangenis alvast een beetje warm te maken voor het gebeuren hebben we de 25 zwaarste criminelen, in willekeurige volgorde, even op een rijtje gezet.

We moeten de lezer hierbij wel waarschuwen dat de navolgende tekst expliciet en seksueel getint taalgebruik herbergt en dus  niet geschikt is voor minderjarigen zonder toezicht van de ouders.

De toegeschreven misdaden in dit overzicht zijn puur fictief en gebaseerd op de songtitels van de optredende artiesten.

Naam: Doro Pesch

Land van herkomst: Duitsland

Bende(s):  Warlock, Doro

Misdaad: heksenverbranding

Bewijslast: Burning The Witches uit het gelijknamige Warlock-album

Strafmaat: Levenslange opsluiting in een kasteelkerker op water en brood. Werd al twee keer omgezet naar twintig jaar dankzij vorige passages op het Alcatraz project waardoor enige strafvermindering niet meer bespreekbaar is. Bij goed gedrag zal ze voortaan dezelfde maaltijden krijgen als haar medegevangenen.

Opgelet: Heeft onlangs nog enkele reünie optredens gehouden met haar oude vriendjes van Warlock waardoor ze hervallen is. De dame is altijd poeslief voor haar fans en neemt haar tijd om met hen te verbroederen. Dames en heren met heksenbloed in hun aderen raden we echter aan om op afstand te blijven en de eerste rijen te mijden en  tijdens de ballads zeker geen brandende aanstekers in de lucht te steken.

Naam: Keith / Mina Caputo

Land van herkomst: USA

Bende: Life Of Agony

Misdaad: overdadig druggebruik

Bewijs: Heroin Dreams uit Soul Searching Sun

Strafmaat: tien jaar enkelband. Wordt na Alcatraz omgezet in vijf jaar.

Opgelet: Het bewijs waartoe druggebruik kan leiden staat hier op het podium. Waanideeën kunnen er toe lijden dat je een verkeerd zelfbeeld krijgt en rare dingen gaat doen. Afkicken is dan ook dringend nodig bij zware gevallen zoals Caputo die na zijn veelvuldige trips bij het afkicken de wereld van de vrouw ontdekte en nu door het leven gaat al Mina.

Naam: Udo Dirkschneider

Land van herkomst:  Duitsland

Bende(s): Accept, U.D.O., Dirkschneider

Misdaad: massamoord

Bewijs: Dr. Death uit Rev-Raptor

Straftijd: Levenslang in een militaire gevangenis. Zal naderhand overgeplaatst worden naar een modale gevangenis.

Opgelet: Werd als jong kereltje onder de knoet gehouden door zijn lotgenoten bij Accept waardoor hij jarenlang op het rechte pad kon blijven. Eens losgelaten was het hek van de dam en kon de Duitse brulboei zijn militaristische zelf zijn met alle gevolgen van dien. Probeert zich nu te rehabiliteren door onder zijn familienaam te musiceren.

Naam: Papa Emiritus I, II & III

Land van herkomst:  Zweden

Misdaad: religieus fanatisme

Bende: Ghost

Bewijs: Popestar E.P.

Straftijd: Levenslange opsluiting in de isoleercel van de psychiatrie. Geen rehabilitatie mogelijk, maar zal naderhand mogen genieten van een minder streng regime zoals een gemeubelde kamer, contact met andere patiënten, etc.

Opgelet: Papa verandert om de zoveel tijd van naam door het nummer achter zijn naam te vermeerderen met 1 bij de release van elk album. De man gelooft al jaren dat hij de enige echte paus is. Jammer genoeg heeft de fake Paus Franciscus die in het Vaticaan resideert hem in de ban geslagen zodat hij zijn gepreek alleen nog kwijt kan aan de volgelingen van de Gehoornde Zwarte Engel. Het is ook aan te raden om tijdens het optreden van Ghost geen religieuze symbolen in de hoogte te steken.

Naam: Fernando Ribeiro

Land van herkomst:  Portugal

Misdaad: kinderlokker

Bende: Moonspell

Bewijs: Let The Children Cum To Me uit Sin/Pecado

Strafmaat: Chemische castratie en tien jaar cel nadat hij hervallen is. Door de castratie een herkansing gekregen in het project zodat hij zich naderhand opnieuw kan integreren in de maatschappij.

Opgelet: Maakt tijdens de optredens veelvuldig gebruik van rookmachines waardoor je, zeker bij het begin van de show, weinig zicht hebt op wat zich afspeelt in de buurt van het podium. Fernando’s goddelijke verschijning lokt ook heel veel mensen naar het podium die beter op afstand zouden blijven.

Naam: Nick Holmes

Land van herkomst:  Groot Brittannië

Misdaad: sadisme

Bende: Paradise Lost

Bewijs: Accept The Pain uit Paradise Lost

Strafmaat: Vijf jaar seksuele slavernij in de kelder van meesteres Hot Marijke.

Opgelet: Dat van een beetje tristesse nooit iemand is doodgegaan, weten we, maar we mogen deze bende de mensheid toch niet laten infecteren met een doemgevoel zodat er nog meer onheil aangericht wordt. Op zijn best krijgen deze heren dus een afgesloten backstageruimte met aangepaste kerkmuziek onder leiding van de meesteres.

Naam: Biff Byford

Land van herkomst: Groot Brittannië

Misdaad: passionele moord

Bewijs: Crime Of Passion uit Into The Labyrinth

Bende: Saxon

Strafmaat: Twintig jaar voor deze oude knarren lijkt ons afdoende, gezien de gezegende leeftijd. Toch laten we in de penitentiaire instelling best geen vrouwelijke cipiers toe en bannen we doktersbriefjes met viagra onmiddellijk naar de prullenbak.

Opgelet: Beroepsgroupies zullen tijdens het verblijf van deze heren op het festivalreservaat tijdelijk opgesloten worden zodat de organisatie zich geen zorgen moet maken van enige verleiding. De andere vrouwelijke bezoekers wordt ten strengste verboden om toe te geven aan enige Steel Panther-toestanden.

Naam: Cronos

Land van herkomst:  Groot Brittannië

Misdaad: genocide

Bewijs: Genocide uit At War With Satan

Bende: Venom

Strafmaat: Doodstraf. Zal omgezet worden in levenslang na dit rehabilitatie-optreden.

Opgelet: Religieuze symbolen op de eerste rijen zijn uit den boze. Zij zijn de trigger die de heren kunnen aanzetten tot nieuwe misdaden en het laatste dat we in Kortrijk willen is dat de helft van de bezoekers niet meer huiswaarts geraakt.

Naam: Jonathan Davis

Land van herkomst: Verenigde Staten

Misdaad: moord met voorbedachte rade

Bewijs: Kill You uit Life Is Peachy en Killing uit Korn II

Bende: Korn

Strafmaat: Levenslang. Zal worden omgezet naar dertig jaar na de passage in Kortrijk.

Opgelet: De gitarist van de band had ooit het ‘licht’ gezien en sloeg daarmee andere paden in. Nu lijkt hij echter hervallen en versterkt hij zijn kompanen weer met hart en ziel. We volgen dit van dichtbij op en laten de enkelbanden voorlopig hun werk doen, want niemand weet of zijn terugkeer al dan niet helpt om Davis onder controle te houden. Voorlopig wachten we dus nog even met het implanteren van chips.

Naam: Jon Schaffer

Land van herkomst: Verenigde Staten

Misdaad: uitroeiing door middel van massamoord.

Bende: Iced Earth

Bewijs: Angels Holocaust uit Night Of The Stormrider

Strafmaat: Doodstraf door dagelijks tien uur verplicht luisteren naar engelengezang. Na hun Alcatraz-optreden zal de luistertijd gehalveerd worden.

Opgelet: Jon Schaffer staat erom gekend van bandleden te wisselen zoals van onderbroek. Weet trouwens iemand wat er ooit van die voormalige zangers en muzikanten geworden is? Daar moet dringend eens een dieper onderzoek naar gevoerd worden. In de smiezen blijven houden die Schaffer en gebruik die ogen op je rug!

Naam: Chris von Rohr

Land van herkomst:  Zwitserland

Misdaad: kannibalisme

Bewijs: Eat The Rich uit Headhunter

Bende: Krokus

Strafmaat: dertig jaar op water en brood. Zal na het optreden voortaan ook kunnen genieten van zoetigheden als broodbeleg.

Opgelet: We raden bezoekers tijdens de passage van Krokus aan om geen vleeswaren naar het podium te gooien of deze ten toon te stellen op de eerste rijen. Ook uiterlijk vertoon van rijkdom op de eerste rijen moeten we afraden, dus laat die gouden kettingen, diamanten oorbellen en neusringen thuis.

Naam: Kev Bower

Land van herkomst: Groot Brittannië

Misdaad: leider van een doodseskader

Bewijs: Death Squad uit Curse & Chapter

Bende: Hell

Strafmaat: Aanvankelijk vijf jaar en na eerdere rehabilitatie concerten op Alcatraz telkens in vrijheid gesteld. Sloot zich telkens opnieuw aan bij een of ander moordeskader en na zijn laatste arrestatie veroordeeld tot levenslang. Kan hierdoor geen strafvermindering meer krijgen, maar dankzij dit optreden zullen zijn medeplichtigen na Alcatraz in vrijheid gesteld worden.

Opgelet: Het is absoluut af te raden om, als je leven je lief is, op de eerste tien rijen te gaan staan met een band t-shirt van bands die hoger op de bill staan dan Hell. Bower en zijn kornuiten worden geketend tot op het podium gebracht en achteraf op dezelfde manier weggebracht. Enig contact met andere, na hen spelende bands, is vragen om grote problemen.

Namen: Michael Denner & Hank Shermann

Land van herkomst: Denemarken

Misdaad: grafschennis

Bewijs: Satan’s Tomb uit Satan’s Tomb

Strafmaat: Aanvankelijk kregen de twee heren als alternatief een werkstraf waarbij ze begraafplaatsen moesten onderhouden. Dat was echter de kat bij de melk zetten en na enkele maanden kwam men tot de vaststelling dat diverse graven opengebroken waren door het duo zodat ze voor drie jaar naar de gevangenis verwezen werden. Worden na Alcatraz in vrijheid gesteld.

Opgelet: Na een opleiding bij King Diamond ging het alleen maar de verkeerde kant op met het duo. Nu ze echter met hun eigen project betere wegen ingeslagen zijn, blijkt grafschennis maar een kleine misdaad te zijn voor de heren en kunnen we ze het voordeel van de twijfel gunnen. Maar vrij van nazorg zijn ze zeker nog niet.

Naam: Rob Cavestany

Land van herkomst: USA

Misdaad: psychologische verkrachting

Bewijs: Mind Rape uit Frolic In The Park

Bende: Death Angel

Strafmaat: Tien jaar in een psychiatrische instelling. Mag na zijn optreden beschikken indien hij wekelijks drie sessies volgt bij een psychiater.

Opgelet: Mensen met een zwakke geestelijke gezondheid wordt gevraagd om zeker geen gesprek aan te gaan met deze gitarist of iemand van zijn aanhang.

Naam: Johan Hegg

Land van herkomst:  Zweden

Misdaad: godlastering

Bewijs: God, His Son And Wholy Whore uit The Avenger

Strafmaat: Werkstraf van tien jaar als koster in het Vaticaan. Mag na zijn optreden zijn werkstraf verder uitvoeren in zijn thuisland bij een of andere bisschop. Mag absoluut niet in contact komen met Papa Emiritus van Ghost om te voorkomen dat de grote progressie die de man reeds maakte te niet gedaan wordt.

Opgelet: Vikings staan erom gekend wetteloos te zijn. Verkrachten, moorden en plunderen behoren tot hun vaste dagtaken. Of dit ooit goed komt weten we niet. We proberen het alvast met medicatie en de serie van op tv. Opletten dus voor deze man(nen) met baard(en).

Naam: John Tardy

Land van herkomst:  USA

Misdaad: bestelling huurmoord

Bewijs: Kill For Me uit World Demise

Uitvoerders van de opdracht: Obituary

Strafmaat: Doodstraf (elektrische stoel). Zal omgezet worden naar levenslang indien hij zich gedraagt op Alcatraz. De medeplichtigen die straffen kregen tussen tien en dertig jaar zullen hun straf verminderd zien met vijf jaar.

Opgelet: Oordoppen zijn verplicht bij het optreden van deze heren. Hoewel de grunts van Tardy voor de modale mens nauwelijks verstaanbaar zijn, is het voor de deathmetalfanaat zowat zijn eigen taaltje. De opruiende woorden die toch doorsijpelen kunnen er voor zorgen dat je als fan dingen gaat doen die niet door de beugel kunnen. Als je achteraf dan tot het besef komt dat je een jaar lang in Alcatraz mag doorbrengen als slaafje van de bewakers, zal je er niet mee kunnen lachen.

Naam: Chuck Billy

Land van herkomst: USA

Bende: Testament

Misdaad: desertie

Bewijs: Over The Wall uit The Legacy

Strafmaat: Vijf jaar waarvan de laatste drie met enkelband. Mag na Alcatraz beschikken.

Opgelet: Dat Indianen nog rekeningen open hebben staan met de veroveraars van hun gronden, is geweten. Langharigen moeten er zich terdege bewust van zijn dat hun scalp in de nabijheid van deze native American nooit ofte nimmer veilig zal zijn. Voorlopig zijn er echter onvoldoende bewijzen voor eventuele scalperingen en kunnen we de brulboei hiervoor (nog) niet vervolgen.

Naam: Evil Invaders

Land van herkomst:  België

Misdaad: herhaaldelijk rijden onder invloed + overdreven snelheid.

Bewijs: Alcoholic Maniac & Speed Invasion uit Evil Invaders

Strafmaat: Levenslange intrekking van het rijbewijs + zes maanden enkelband. Intrekking rijbewijs is definitief. Indien ze na hun optreden in Kortrijk niet door alcohol geïntoxiceerd zijn, worden de enkelbanden per direct verwijderd.

Opgelet: Toeschouwers die zich bewust binnen een straal van vijf meter van de bandleden begeven met alcohol in de hand zullen onmiddellijk verwijderd worden en opgesloten worden voor de rest van de festivaldag.

Naam: Phill Mog

Land van herkomst:  Groot Brittannië

Bende: UFO

Misdaad: fraude

Bewijs: Money Money uit No Place To Run

Strafmaat: Vijftien jaar.

Opgelet: Geld, geld en nog eens geld. De enige reden waarom Mog nog steeds met dit UFO rondtrekt, is de vele schulden die hij moet afbetalen aan zijn schuldeisers. Mensen die te veel kopermuntjes hebben, mogen die altijd in de collectebus stoppen die vooraan op het podium zal staan. Wel je portefeuille goed beschermen want voor je het weet is hij er mee weg.

Naam: Matt Heafy

Land van herkomst:  USA

Bende: Trivium

Misdaad: brandstichting bij nacht

Bewijs: Ember To Inferno uit Ember To Inferno

Strafmaat: Levenslange eenzame opsluiting in de psychiatrie. Wordt tot net voor zijn optreden opgesloten in een mobiele isoleercel.

Opgelet: De patiënt mag niet in contact komen met voorwerpen die brandbaar (kunnen) zijn. Een sigaretje roken als je op de eerste rij staat is absoluut niet aan te raden.

Naam: Phil Rind

Land van herkomst:  USA

Bende: Sacred Reich

Misdaad: Misdaden tegen de mensheid

Bewijs: Crimes Against Humanity uit The American Way

Strafmaat: Levenslang in de isoleercel. Geen strafvermindering meer mogelijk wegens herhaaldelijk hervallen na enkele eerdere kansen in het Alcatraz project. Krijgt na Alcatraz opnieuw een kans om samen te leven met andere gevangen maar zal streng opgevolgd worden.

Opgelet: Doorheen de jaren zijn ze, met het ouder worden, wat milder geworden en bijten ze enkel nog wanneer je hun donuts probeert te stelen, maar dat komt waarschijnlijk mede door de vele kalmeringspillen die hij en zijn vrienden dagelijks krijgen opgespoten waardoor de aaibaarheidsfactor bij deze Amerikanen heel hoog lijkt te zijn. Toch blijft het opletten geblazen want schijn kan bedriegen.

Naam: Peter Wagner

Land van herkomst: Duitsland

Bende: Rage

Misdaad: Seriemoordenaar. Beter bekend als Peavy. Werd pas opgepakt nadat het 21° slachtoffer gevonden werd. Ontvoerde zowel vrouwen als mannen en martelde ze samen met zijn medeplichtigen nog enkele weken voor hij ze zelf afmaakte.

Bewijs: Serial Killer uit 21

Strafmaat: Levenslange eenzame opsluiting. Mag alleen contact hebben met zijn medeplichtigen om te musiceren.

Opgelet: Ongevaarlijk voor de vele bezoekers daar Wagner en zijn kompanen bij het musiceren in een andere wereld leven en ze denken dat de misdaden waarover ze zingen puur fictief zijn en niet echt gebeurt zijn. Wij weten echter wel beter.

Naam: Trey Azagthoth

Land van herkomst:  USA

Bende: Morbid Angel

Misdaad: Ontvoering van jonge vrouwen die hij onderwierp aan diverse middeleeuwse folteringen.

Bewijs: Inquisition uit Domination

Strafmaat: Levenslange opsluiting in een Spaanse kerker. Wordt dagelijks een uur lang uit zijn cel gehaald zodat hij zelf de geneugten van de marteltuigen waarmee hij omging kan ondervinden. Zal na Alcatraz deze uitstapjes herleid zien tot een wekelijks gebeuren.

Opgelet: Loop steeds in een boog om deze man heen als je van het vrouwelijke geslacht bent. We hebben nog steeds geen vat op de mans bloeddorst en er zitten heel wat gaten in zijn afgelegde verklaringen zodat niemand tot op heden een idee heeft hoeveel vrouwen hij inmiddels ontvoerd, verkracht en mishandeld heeft.

Naam: Matt Pike

Land van herkomst: USA

Bende(s): Sleep + High On Fire

Misdaad: organisator straat- en kooigevechten

Bewijs: Bloody Knuckles uit De Vermis Mysteriis (High On Fire)

Strafmaat: Vijf jaar wegens herhaaldelijke eerdere veroordelingen. Krijgt per optreden twee jaar strafvermindering als hij het weekend doorkomt zonder vechtpartij.

Opgelet: Gelieve Mr. Pike niet uit te dagen want voor elke klap die hij uitdeelt, wordt zijn straf met een jaar verlengd. Mag twee keer op het podium, zowel met Sleep als met High On Fire.

Namen: John Gallagher, Mark Gallagher & Joe Hasselvande

Land van herkomst: Groot Brittannië

Bende: Raven

Misdaad: terrorisme

Bewijs: Die For Allah uit Nothing Exceeds Like Excess

Strafmaat: Levenslange opsluiting.

Opgelet: Laat aub geen voorwerpen rondslingeren in de nabijheid van het podium die dit trio kan gebruiken om speciale effecten te creëren.

Naast deze 25 zware misdadigers staan er nog dertien kleine criminelen op het podium die dankzij hun performance op deze driedaagse hun strafblad blanco kunnen houden. Ook zij zullen het beste van zichzelf moeten geven om hun veroordeling te niet te doen. De initiatiefnemers denken dat ze op deze manier Brant Bjork, Wolves In The Throne Room, Monkey 3, Last In Line, Sweet Savage, King Hiss, Pretty Maids, Dyscordia, Abbath, Enslaved, Asphyx, Dr. Living Dead en Carnation kunnen behoeden voor een keuze ver weg van de misdaad.

Info en programma: www.alcatraz.be

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X