Eef

De psychedelische stonermetalbands schieten als paddestoelen uit de grond dezer dagen. Het Engelse Space Witch bestaat al sinds 2007, maar behoort door de hype momenteel als “flavour of the month”. Net op tijd dus voor de tweede langspeler, Arcanum, op de wereld los te laten.

De plaat opent met het vijftien minuten durende epos Cosmonoid. Een track die zijn naam alle eer aandoet, want allerlei stijlen passeren de revue. De trage, donkere intro bouwt op naar een fuzzy gitaarlandschap. De keyboard, die de psychedelische tonen voortbrengt, draait hier overuren. Net op tijd breekt de, euh, break aan die de track richting stonergebied stuwt. Op zich nog wel een heerlijke instrumentale opener van de plaat, ook omdat naar het einde toe een dramatisch klinkend koortje de boel nog wat spannender maakt. Fifteen minutes well spent.

In de volgende track worden we richting thrash en death metal – muziekgewijs dan toch – geduwd. Het tempo gaat de hoogte in en zanger, nu ja, Peter Callaghan mag hier uiteindelijk ook zijn ding doen. Alhoewel we het niet echt zingen kunnen noemen; de man declameert zijn teksten eerder. Nu nog een leuk gegeven, maar bij de volgende track, Hex Solaris, komt dat weer over als een tikkeltje irritant, saai zelfs.

Ik ben niet zo meteen te vinden voor zuiver instrumentale bands – er blijkt soms iets te missen -, maar hier had Space Witch er toch beter aan gedaan de muziek meer te laten spreken, want die is uitmuntend.

Afsluiter Battle Hag kent een opbouw als Cosmonoid: traag opbouwend, vergezeld door de obligatoire keyboard landscapes naar een – en dit is dan wel anders – repeterende keyboardriff. Hypnotiserend voor wie erin meegaat, boring as hell voor degenen die niet te hypnotiseren zijn.

Arcanum hinkt op twee benen: de heren kunnen hun instrumenten zeker bespelen, maar ze durven als eens in herhaling vallen. En de zang is nu ook niet meteen om over naar huis te schrijven. Een twijfelgeval.

Tracklist:

  1. Cosmonoid (15:44)
  2. Astro Genocide (6:05)
  3. Hex Solaris (9:46)
  4. Battle Hag (12:33)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X