Ashley Bickx

Dat Infernäl Mäjesty helemaal terug van weggeweest is, mag ondertussen wel duidelijk wezen. Midden april brachten deze Canadezen hun comebackalbum uit, No God, dat op de redactie van Amped-Up zeer positief onthaald werd en prompt werd gebombardeerd tot één van de kanshebbers voor de award ’thrashmetalalbum van het jaar 2017′. Om hun comeback nog wat meer in de schijnwerpers te zetten, besloten deze heren om op 23 juni 2017 hun tweede langspeler Unholier Than Thou, die inmiddels dateert uit 2001, opnieuw in geremasterde vorm uit te brengen via het label Vic Records. Een kwestie van de marketingcampagne goed draaiende te houden.

Een re-release van een album dat de leeftijd van twintig jaar nadert, is op zich verre van een slecht idee. De tijden veranderen en voornamelijk op elektronisch en digitaal gebied beweegt er praktisch dagelijks heel wat. Dat de technologie niet stilstaat, is een gezegde dat anno 2017 nog nooit zo helder in de oren geklonken heeft. Bovendien stelt het menig band in staat om op die manier de publieke aandacht weer op zijn werk gevestigd te krijgen, want als band moet men tegenwoordig al verdomd met een klassieker op te proppen komen om een plaatsje te verwerven in het collectieve metalgeheugen.

None Shall Defy, het debuutalbum van Infernäl Mäjesty, draagt niet voor niets de stempel van cultalbum, aangezien dergelijke extreme metal in 1987 nog in zijn kinderschoenen stond. Dat album heeft het latere werk van dit thrashgezelschap altijd wel in enige zin overschaduwd. Vergelijken is namelijk iets wat volkomen menselijk is. In dit opzicht is de keuze van Infernäl Mäjesty om Unholier Than Thou opnieuw uit te brengen dan ook begrijpelijk. Elk album dat een band uitbrengt, voelt voor de band in kwestie aan als een eigen kind dat in zijn eigen opzicht uniek is. Toch is het doodzonde om vast te moeten stellen dat er in kwalitatief-technisch opzicht niet veel veranderd is in vergelijking met de oorspronkelijke versie. Op de muziek zelf valt echter niets aan te merken. Die staat, zestien jaar na datum, nog steeds zijn spreekwoordelijke mannetje. Gelukkig zijn er op dit schijfje nog enkele live registraties terug te vinden ten tijde van de show in Kopenhagen daterende uit 2000, die jammer genoeg ook weinig verschilpunten vertonen met de oorspronkelijke versies die terug te vinden zijn op het live album Chaos In Copenhagen.

Het siert Chris Bailey en zijn kompanen ten zeerste dat ze hun comeback uiterst serieus nemen en al het mogelijke willen doen om de fans van het eerste uur tevreden te houden en om hun fanbase uit te breiden. Wie fan is van Infernäl Mäjesty zal deze Unholier Than Thou in een ‘nieuw’ jasje ongetwijfeld aan zijn verzameling willen toevoegen. De modale metalfan raden we echter aan om eerst No God aan te schaffen of op zijn minst aan een luisterbeurt te onderwerpen vooraleer over te gaan tot aankoop van Unholier Than Thou. Wij onthouden vooral dat Infernäl Mäjesty bezig is aan een straffe comeback. Iets wat de metalcommunity alleen maar kan toejuichen.

Tracklist:

 1. Unholier than Thou
 2. The Hunted
 3. Gone The Way Of All Flesh
 4. Black Infernal World
 5. Where Is Your God
 6. Death Roll
 7. The Art Of War
 8. Birth Of Power & Unholier Than Thou (Chaos In Copenhagen)
 9. R.I.P. & Night Of The Living Dead (Chaos In Copenhagen)
 10. The Hunted (Chaos In Copenhagen)
 11. S.O.S. (Chaos In Copenhagen)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

02feb18:3023:00Harakiri For The Sky + Schammasch + Groza @ Het Entrepot - Brugge

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

maart

Geen concerten

X