Bart Van Gestel

Voor zij die niet kunnen wachten tot hun concerten in België en Nederland (in oktober): wel zij zullen erg blij zijn met het nieuwe live album van Primal Fear. Het pakketje livesongs verscheen in juni. Amped-Up luisterde alvast voor U of het de moeite loont deze registraties in huis te halen.

Het is ondertussen van 2010 geleden dat deze Duitse powermetalfabriek nog eens live werk naar de winkels bracht. Hoog tijd dus, vonden Sinner en co. om nog eens een liveplaat uit te brengen. Deze verzameling livenummers werden opgenomen tijdens hun Rulebreaker tournee ter gelegenheid van hun gelijknamige laatste studioalbum. Je zou dan veronderstellen dat het live-album aanvangt met een nieuw nummer, maar niets is minder waar: de band gooit er meteen de meezing-klassieker Final Embrace tegenaan (van Jaws Of Death uit 1999).  Daarna is het wel de beurt aan nieuw werk van Rulebreaker, steeds afgewisseld met minder nieuw werk en echte Primal Fear krakers. Deze afwisseling houdt het tempo er in en laat de verveling niet toeslaan. Slimme zet van de jongens.

De gekende crowd cheering is deze keer tot een minimum beperkt wat de luisterervaring alleen maar aangenamer maakt. Verder zijn de opnames nauwelijks te onderscheiden van het studiomateriaal. Het lijkt er dan op dat er toch wat poetswerk aan verricht is. Maar dit betekent dan wel dat je een goed produkt krijgt.

Is het nu de moeite om het ding in huis te halen? Toch wel, maar zorg dan zeker voor de versie met BluRay. Dit is namelijk de eerste originele live release op deze drager. Amped-Up kreeg zelf geen BluRay ter beschikking, maar als we de beeldkwaliteit vergelijken met andere releases op deze drager dan kan het niet anders dan superieur zijn qua beeldkwaliteit. Ook is er bonusmateriaal in de vorm van enkele clips (van onder andere Angels Of Mercy, Rulebreaker en Chainbreaker) en een documentaire over de Rulebreaker tournee. Allemaal leuke amuse-gueules voor de fans.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X