Sebastiaan Schabon

Bands van eigen bodem verdienen het zeer zeker ook om eens in de spotlights te staan. Deze keer valt die eer te beurt aan het Oost-Vlaamse thrashcollectief Primal Creation. Zij brachten op 10 juni nieuw materiaal uit onder de naam Demockracy. Mocht je jezelf afvragen of het de moeite loont om deze band te blijven volgen, dan kan deze beoordeling je misschien een beetje op weg helpen.

Lichte spoiler: wat een dijk van een plaat is dit geworden zeg!

The Mockracy mag de spits afbijten van deze net iets meer dan veertig minuten durende plaat. Meteen wordt duidelijk dat dit een band is met potentieel en talent. Een vergelijking met andere bands, zeg je? Nu goed, we gaan het proberen. Qua hevigheid met Slayer in betere dagen. Op het vlak van techniek met Testament. Alleen de zang valt moeilijk te beschrijven. Laten we het erop houden dat de duivel er iets mee te maken heeft. Zoals je hoort heeft Primal Creation zich dus laten beïnvloeden door de grote namen in hun genre om er dan met de vocals een eigen draai aan te geven. Zoiets doe je nu eenmaal als band als je jezelf wil onderscheiden van de rest.

Maar dat is nog niet alles wat dit album te bieden heeft. Er staan in totaal negen songs op dit album die stuk voor stuk hun voorganger overtreffen. Wat ook leuk is, is Vote Clown – A Lost Cause, dat eigenlijk een soort vervolg is op Vote Clown – Await the Trap. Het vervolg op laatstgenoemde track krijg je dus pas op het einde te horen, het lijkt wel alsof de heren dit expres gedaan hebben om er zeker van te zijn dat je aandacht niet vermindert en je vol spanning uitkijkt naar het vervolg. Een leuke troef die het album alleen maar interessanter maakt. Jammer maar helaas, na … Of Diminishing Returns zit de luisterbeurt er al op. En blijven we voldaan en met nekpijn van het vele headbangen achter.

Primal Creation doet met Demockracy een stevige gooi naar Belgisch metalalbum van het jaar. De plaat overtrof mijn hoge verwachtingen moeiteloos en zal ongetwijfeld een plaats krijgen in menig jaarlijstje.

Tracklist:

  1. The Mockracy
  2. Vote Clown – Await the Trap
  3. Cast the First Stone
  4. Good Riddance
  5. Retain the Fight
  6. Emperor
  7. Vote Clown – A Lost Cause
  8. Memories
  9. … Of Diminishing Returns

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

23okt19:0023:00Amenra @ L'Eden - Charleroi

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X