Sebastiaan Schabon

Op 7 april regende het releases bij alle labels. Het ene na het andere album kwam uit, en deze Annihilate… Then Ask! van het Spaanse Holycide was er daar eentje van. Dit album was zeer belangrijk voor de band daar het hun eerste volwaardige studioplaat was, na de twee jaar eerder verschenen ep Toxic Mutation. Thrash metal is al jaren aan een stevige opmars bezig, het probleem dat daarbij komt kijken is echter dat je door het bos de bomen amper kan zien. Dus nu is de vraag of dit schijfje met kop en schouders boven alle andere releases uitsteekt.

Beginnen doen we met Afterworld Remnants. Na een rustig stukje is daar al de eerste mokerslag. Holycide zit meteen op kruissnelheid en blijft in dat ritme gedurende het ganse nummer. Eigenlijk gedurende het gehele album, er zitten wel wat rustigere nummers in maar het gehele plaatje is simpel: thrashen vanaf de eerste riff tot de laatste. Geen enkel moment van verveling te bespeuren op de gehele plaat, daar zorgen de steenharde instrumenten en de rauwe, demonische zang wel voor. De titeltrack Annihilate… Then Ask! gaat verder op hetzelfde elan en er valt meteen ook een eerste hoogtepunt te noteren.

Het tweede hoogtepunt dat we kunnen beschrijven is Motörhead. Een groots eerbetoon aan de band van wijlen Lemmy Kilmister, en een nummer dat goed beschrijft hoe die band hun leven eruit zag: seks, drugs en rock ’n roll. Lemmy zal trots toekijken vanuit zijn troon in de hemel en tevreden zijn dat er nog steeds veel bands een voorbeeld aan hem nemen. Er is ook plaats voor een cover op dit album, namelijk eentje van het nummer Losers van Detente. Wie dit vergelijkt met het originele nummer zal kunnen beamen dat de cover beter klinkt. Na tien tracks, oftewel een goede 42 minuten thrashen zit mijn luisterbeurt erop en zet ik met een tevreden gevoel de muziekspeler af.

Om een antwoord te geven op de vraag die in de introtekst gesteld werd: Annihilate… Then Ask! steekt niet met kop en schouders boven de rest uit maar mag toch gerust bij de topreleases van 7 april geplaatst worden. Liefhebbers van het snellere thrashwerk kunnen zich met een gerust hart deze plaat gaan aanschaffen.

Tracklist:

  1. Afterworld Remnants
  2. Annihilate… Then Ask!
  3. Human’s Last Dawn
  4. Eager to Take Control
  5. Motörhead
  6. Bonebreaker
  7. Deserve to be Erased
  8. Losers (Detente – cover)
  9. Leather Chains Spikes & Blood
  10. Back and Forth

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X