Sebastiaan Schabon

Soms kan death metal één van de beste genres zijn in de metalwereld. De thematiek kan niet passender zijn en de muziek klinkt bij momenten zo bedorven als de dood zelf (positief bedoeld). En laat dat nu net het recept zijn waarmee het verleden jaar ontstane Extremity mee aan de slag wil gaan. Met hun eerste schijf Extremely Fucking Dead, die zes gloednieuwe songs bevat wagen ze een poging  om indruk te maken binnen de metalwereld. Of het een geslaagde poging is of niet lees je hier.

Zes songs is al geen slecht begin. Het is te zeggen, vijf plus een introtrack. Dat doet echter niets af aan het feit dat ze best wel goed klinken. Crepuscular Crescend laat bijvoorbeeld horen dat ze een zeker potentieel bezitten. Het is typisch death metal wat de klok slaat, zonder toeters en bellen. Ze hebben nog niets unieks aan de muziek toegevoegd, voor een eerste plaat maakt dat niet zoveel uit zolang je maar weet welke kant je uit wil. Langs de andere kant kan je jezelf als band wel meteen onderscheiden van de rest door verrassend uit de hoek te komen. Iets wat deze heren dus niet hebben gedaan daar je voor de rest meer van hetzelfde hoort.

Extremity laat met hun eerste plaat Extremely Fucking Dead dus niets vernieuwend horen maar ze weten me wel te overtuigen om hen in de gaten te blijven houden. Als je van het al wat vettigere deathmetalwerk houdt, kan je je met een gerust hart dit schijfje in huis halen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X