Countdown: de Graspop 2017 Top 50 van Amped-Up – nummer 1
Bart Van Gestel

De Van Echelpoel zou zeggen op z’n Dessels: ‘t is bekan zoewaait. Mèrrege is’t wir goan’. De kans dat je de bedenker en belichamer van dit heerschap op de Desselse wei tegenkomt is niet onbestaande. Hij heeft immers een metalverleden bij de band Oceans Of Sadness. Deze band trad verschillende keren op op de Graspop Metal Meeting. Dit gezegd zijnde: jullie zitten allemaal op het puntje van je volgepakte rugzak of campingstoel. Het heeft lang genoeg geduurd. Hier de must-see band van Graspop 2017!

1. Rammstein (vrijdag – Main Stage 1 – 00:00)

Jaar van oorsprong: 1994
Land: Duitsland
Line-Up: Till Lindemann (zang), Richard Zven “Scholle” Kruspe (lead gitaar), Paul Landers (slaggitaar), Oliver “Ollie” Riedel (bas), Christoph “Doom” Schneider (drums), Christian “Flake” Lorenz (toetsen)
Subgenre: industrial
Belangrijkste plaat: Mutter (2001)

Rammstein

Trivia: Wist je dat Mutter gedeeltelijk opgenomen werd op nog geen vijf kilometer vogelvlucht van de Graspop weide? De band betrok in opnamejaar 2000 enkele dagen de Galaxy Studios, gelegen aan de overkant van het kanaal in Mol.

Rammstein website
Rammstein Facebook

Eerder op Graspop: nee
Zeker zien want: een zelden geziene liveshow met enorme pyrotechnische effecten en gimmicks zorgt er ook een beetje voor dat niet-fans behoorlijk aan hun trekken komen. Het is een visueel totaalspektakel zonder weerga, doorspekt met bombast en een vleugje humor. De band stond al zeer lang op het Graspop wenslijstje. Nu vrijdag is het eindelijk zover.
Te vermijden voor: lezers die keelcontracties krijgen bij het Neue Deutsche Härte-genre.

 

Zo. Onze top 50 is helemaal bekend. Jij staat wellicht al gepakt en gezakt klaar om te vertrekken. Toch hier even checken of je zeker niks vergeten bent. Namens de hele redactie zou ik zeggen: veel plezier op Graspop.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X