Bjorn Wielockx

Het was niet de Australische metalcoregigant Parkway Drive die me aangenaam verraste op Groezrock, maar wel de mannen van In Hearts Wake. Net zoals die andere grote naam van het land mochten ook zij een stage in Meerhout afsluiten, niet de grote Monster Energy Stage, maar de kleine intieme Watch Out Stage. Ik had het niet verwacht, maar het was met pijn in het hart dat ik moest vertrekken om naar Deftones te gaan kijken. Wanneer we de promo ontvingen van UNFD Records, was ik dan ook onmiddellijk bereid om hun vierde album te recenseren.

Tijdens hun passage in Gestel stond de clean vocal op de achtergrond maar nu ik Ark, het nieuwste album van deze metalcoreband heb beluisterd, betwijfel ik of dit nog mogelijk zal zijn. Op dit nieuwe album is Kyle Erich niet meer alleen om wat te janken in de micro, ook frontman Jake Taylor doet sinds kort gezellig mee.

Dat In Hearts Wake een meer commercieel pad ging inslaan, had je al van mijlenver kunnen zien aankomen. Ook op hun vorige plaat Skydancer had de band reeds voor een toegankelijkere sound gekozen. Alleen is het op deze Ark weer net wat platter geworden, waardoor ik niet echt uitkijk naar hun volgende plaat.

Het is zelfs zo triest dat er geen enkel nummertje nog echt de power uitstraalt die hun debuutplaat Divination zo kenmerkte. Tijdens elk nummer is die vervelende backing vocal aanwezig die de agressie fel doet kelderen. Verschillende nummers hebben zelfs geen pit meer, een scream of grunt is niet meer aan de orde bij de Aussies.

Ik had me wel aan deze plaat verwacht maar na hun passage op Groezrock had ik een sprankeltje hoop op een stevige metalcoreplaat. Het lijkt wel alsof het hele genre gevallen is voor commerciële sfeerelementen waardoor het niet meer als het originele aanvoelt. Een plaat als Alive Or Just Breathing van Killswitch Engage kan/mag je niet meer verwachten dezer dagen.

Tracklist:

 1. Ark
 2. Passage
 3. Nomad
 4. Frequency
 5. Warcry
 6. Waterborne
 7. Arrow
 8. Flow
 9. Overthrow
 10. Elemental
 11. Totality
 12. Now

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

20feb18:3023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Rockhal - Esch-sur-Alzette - LU

maart

Geen concerten

X