Bjorn Wielockx

Flogging Molly is een bekende naam uit het punkgenre. De Amerikanen maken al sinds 1997 folk punk die vele mensen kan bekoren. Met Life Is Good brengen de Amerikanen hun zesde album op de markt. Na zes jaar komt er dus een vervolg op Speed Of Darkness wat internationaal goed werd ontvangen. Eens kijken of de Amerikanen ook met deze plaat weer een schijfje hebben uitgebracht waar je niet anders dan gelukkig kan van worden.

De typische folksound van Flogging Molly is nog steeds aanwezig op deze Life Is Flood, al mis je in zowat alle nummers toch het euforische dat de band altijd uitstraalde. De punkelementen zijn ingeruild voor commerciële rock, iets wat het tempo dat de band zo kenmerkte helemaal naar beneden haalt. Het is wachten tot de voorlaatste track, The Bride Wore Black, om wat meer passie terug te vinden; de band speelt hier ook minder op automatische piloot.

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik nooit echt wild heb gestaan van Flogging Molly, al wist ik wel dat ze steengoed waren in hetgeen ze maken. Ik herinner me een show op Groezrock 2011 waar ze een volle mainstage op z’n kop zetten. Als ze volgend jaar met Life Is Good nog eens mogen langskomen, voorspel ik nu al een zeer matige show.

Zo’n drie kwartier duurt deze kruistocht; toen de laatste tonen van Until We Meet Again uit m’n boxen knalden was ik echt opgelucht. Wat een saaie ééntonige plaat is dit geworden. Ik ben benieuwd of de diehardfans wel kunnen leven met deze cd. Al vrees ik van niet.

 1. There’s Nothing Left Pt. 1
 2. The Hand Of John L. Sullivan
 3. Welcome To Adamstown
 4. Reptiles (Woke Up)
 5. The Days We’ve Yet To Meet
 6. Life Is Good
 7. The Last Seranade (Sailors And Fisherman)
 8. The Guns Of Jericho
 9. Crushed (Hostile Nations)
 10. Hope
 11. The Bride Wore Black Again
 12. Until We Meet Again

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

december

Geen concerten

januari

Geen concerten

X