Rotthier Peter

Als je eens wil horen hoe hard rock klonk in de jaren zeventig dan ben je bij dit debuut van het Duitse Midnight Rider aan het juiste adres. De band die reeds in 2004 werd opgericht door enkele doorwinterde heavymetalmuzikanten die ook nu nog actief zijn in bands met legendarische namen als Metal Inquisitor en Metalucifer.

Met Midnight Rider stappen de heren in een teletijdsmachine die hen terugbrengt naar het eind van de jaren zestig, begin jaren zeventig toen de Britse bands Black Sabbath en Judas Priest hun eerste stappen zetten in wat later metal genoemd zou worden. We moeten ook direct toegeven dat deze Duitsers er in slagen om van bij de opener de vibe uit die jaren over te brengen. De vraag is alleen of dat dan moet gebeuren op het bedenkelijke registratie niveau dat gehanteerd werd in die beginjaren toen de opnametechnieken een stuk minder waren dan nu.

De heren die de inspiratie vormden voor dit gezelschap zijn zelf al jaren bezig om al hun oud materiaal te voorzien van een nieuwe productielaag om de muziek van toen beter te laten klinken en dan komt er zo’n Midnight Rider aan die er in slaagt om zelfs het voor die tijd goede productieniveau van de albums van Sabbath en Priest niet te halen.

Komt daarbij dat de songs die Midnight Rider voor dit debuut geschreven heeft nu ook niet bepaald uitblinken in hoogwaardigheid. Slecht is het niet en in de tijdsgeest waarin deze nummers horen had Midnight Rider hoogstwaarschijnlijk een dikke voldoende gekregen, maar anno 2017 verwacht de luisteraar toch iets meer van een pure brok nostalgie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

augustus

12augallday14Alcatraz Festival

september

Geen concerten

Loading
Share This
X